Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Megfordultam autóúton. Megbünt...

Megfordultam autóúton. Megbüntethetnek, ha kamerával felvettek?

Figyelt kérdés
Nem tudom, volt-e ott kamera. Félek, hogy megbűntetnek.

2017. ápr. 15. 21:44
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Meg, ha felvettek.

Legközelebb ne az autóúton fordulj meg, és akkor nem kell félned.

2017. ápr. 15. 21:46
 2/9 A kérdező kommentje:
De autóúton csak egyes helyeken van kamera, nem igaz? Itt a lista: [link]
2017. ápr. 15. 21:51
 3/9 anonim ***** válasza:
Linkeld be térképen a helyszínt, és megmondom...
2017. ápr. 15. 21:57
 4/9 A kérdező kommentje:
Szekszárd előtt történt a dolog, M9-es autóúton. Ott egyáltalán nincs kamera, se autópálya, se autóút! Kihelyezett kamerát sem láttam, sem rendőrt. Megúszhatom a dolgot? Ha nem, mennyi lehet a büntetés?
2017. ápr. 15. 22:00
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem esélyes, hogy megbírságolnak.

Akit igen: 10 000 Ft a helyszíni bírság kötelezően alkalmazandó mértéke.

[link]

Nem tartozik a jogszabály által meghatározott objektív felelősség körébe.

Ha felvétel alapján bírságot küldenek, azt az üzembentartó kapja. Ha hozzátartozója vezetett, nyilatkozhat, hogy nem kívánja megnevezni, és vége. Erre a Szabálysértési Törvény 60. §-a ad lehetőséget.

[link]

2017. ápr. 16. 01:08
 6/9 anonim ***** válasza:
Következő kérdésed mi lesz? Forgalommal szembe haladtál autópályán, kapsz-e csekket? Ember, ne légy közveszélyes, akkor nem kell a csekktől sem félned.
2017. ápr. 16. 08:07
 7/9 anonim ***** válasza:

#5: 10000 a megfordulás, de az autóúton való megállást már 20000-rel díjazzák.

Amúgy, igen a kérdező helyében jobban félnék attól, hogy belémrongyol valaki 180-nal, és esetleg tömegszerencsétlenséget okozok, mint attól hogy kapok egy szaros csekket.

2017. ápr. 16. 08:50
 8/9 anonim ***** válasza:

Most én vagyok debilis, vagy te?

„Szekszárd előtt történt a dolog, M9-es autóúton. Ott egyáltalán nincs kamera, se autópálya, se autóút!”

Egy lendülettel tagadod is azt, amit állítasz.

A megfordulást hogyan kell érteni? Forgalommal szembe fordultál, vagy valahogy át tudtál jutni az ellenkező irányú pályarészre?

Én nem megbüntetnélek, hanem örökre eltiltanálak a vezetéstől ezért.

Az is nagy varázslat, ha valaki rossz irányból hajt fel, de ez a megfordulás a pályán megkérdőjelezi az elmeállapotodat. Addig ad vissza a jogsit, amíg nem ölsz meg valakit!

2017. ápr. 16. 09:27
 9/9 anonim ***** válasza:
76%
En sosem ertem az ilyeneket? Ha tudod, hogy tilos megfordulni, mit akarsz meguszni, ha megbuntetnenek is? Vallald a hibad, ha meg nem latta senki, legalabb maradnal csendben. En is a multkor Ausztriaban 180-nal mentem, de ha le is kapott valami az en saram
2017. ápr. 17. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!