Ha vezetek és szemüveges vagyok, akkor kell nálam lenni egy plusz szemüvegnek?
Ha félvak vagy, akkor még lehet is, hogy muszáj szemüveget hordanod (én csak azt tudom, hogy az amcsi filmekben van h beleírják a jogsiba, hogy kötelező szemüveget viselnie, úgyhogy nem elképzelhetetlen).
De a pótszemüveg infót azért óvatosan kezelném, ilyenről még nem hallottam, + ha félig vak vagy, és vezetés közben eltörik a szemüveged, max tilos tovább vezetned, de nehezen hiszem el, hogy kötelező lenne pótszemüveget tartani.
Apukám kresz oktató, megkérdezem tőle, hogy hallott-e ilyesmiről.
Nagyon nem látsz szemüveg nélkül?
Biztosan le fognak pontozni, de
- a pórszemüveg akkor is hasznos, ha nem is vezetsz. Jó ha van.
Egyes üzletekben szokott lenni olyan akció is, melyben grátisz kapsz egy pótszemcsit,
- s amiért le fognak nyomni: bármilyen szemüveget tarthatsz a kocsiban. Akár a nagyiét is.
A rendőr nem fogja vizsgálni, mit látsz vele.
Szóval a mostani szemüveged is megfelel nekik pórszemüvegnek.
Minek kell az ilyen városi legendákat terjeszteni, mint amit a #4-es írt...
Csak akkor kell pótszemüveget tartanod, ha azt külön előírta az orvosi alkalmasságidat kiállító doki.
Ez az alkalmassági igazolásban vagy szövegesen vagy a jogosítványokon is használt - a #2-es válaszoló által is írt - 110-es kódszámmal van jelölve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!