Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha vezetek és szemüveges...

Gnoomage kérdése:

Ha vezetek és szemüveges vagyok, akkor kell nálam lenni egy plusz szemüvegnek?

Figyelt kérdés
Nemrég kezdtem el a jogsit és ezért csináltattam egy új szemüveget, mert már rég vizsgálták. Bementem az optikába, megvizsgálták, mondták milyen lencse legyen és kell e új keret, mondtam hogy nem árt, erre azt mondták nem csak, hogy nem árt, hanem kötelező egy pót szemüveg a kocsiba. Alapból megvettem volna, de erről nem találtam semmit, így ha ennyire megpróbálnak bepalizni nem szívesen megyek oda többet.
2017. ápr. 9. 22:45
 1/5 anonim ***** válasza:
25%

Ha félvak vagy, akkor még lehet is, hogy muszáj szemüveget hordanod (én csak azt tudom, hogy az amcsi filmekben van h beleírják a jogsiba, hogy kötelező szemüveget viselnie, úgyhogy nem elképzelhetetlen).

De a pótszemüveg infót azért óvatosan kezelném, ilyenről még nem hallottam, + ha félig vak vagy, és vezetés közben eltörik a szemüveged, max tilos tovább vezetned, de nehezen hiszem el, hogy kötelező lenne pótszemüveget tartani.

Apukám kresz oktató, megkérdezem tőle, hogy hallott-e ilyesmiről.

Nagyon nem látsz szemüveg nélkül?

2017. ápr. 9. 23:05
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, milyen korlátozó kód van a jogsidban. Ha 01.01, akkor nem kell tartalék szemüveg, de ha 110, akkor igen.
2017. ápr. 9. 23:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Biztosan le fognak pontozni, de

- a pórszemüveg akkor is hasznos, ha nem is vezetsz. Jó ha van.

Egyes üzletekben szokott lenni olyan akció is, melyben grátisz kapsz egy pótszemcsit,

- s amiért le fognak nyomni: bármilyen szemüveget tarthatsz a kocsiban. Akár a nagyiét is.

A rendőr nem fogja vizsgálni, mit látsz vele.

Szóval a mostani szemüveged is megfelel nekik pórszemüvegnek.

2017. ápr. 10. 10:58
 4/5 anonim ***** válasza:
30%
Így van, mindegy milyen szemüveg, de kell hogy legyen nálad pótszemüveg vezetésnél. Sőt, a forgalmi vizsgán is! Hallottam olyan vizsgabukásról, mikor a biztos csak annyit kérdezett, hol a pótszemüveg, és már be sem kellett ülni a kocsiba.
2017. ápr. 10. 11:50
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Minek kell az ilyen városi legendákat terjeszteni, mint amit a #4-es írt...

Csak akkor kell pótszemüveget tartanod, ha azt külön előírta az orvosi alkalmasságidat kiállító doki.

Ez az alkalmassági igazolásban vagy szövegesen vagy a jogosítványokon is használt - a #2-es válaszoló által is írt - 110-es kódszámmal van jelölve.

2017. ápr. 10. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!