Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha sokszor szoktam gokartozni,...

Ha sokszor szoktam gokartozni, amatőr szinten versenyezni is, az számít valamit a közúti autóvezetésben?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy segíthet abban, hogy "jobban" vezessek, persze csak egy bizonyos szintig (reflexek, technika) persze nem profi rali/forma 1 magasságokba menően mert az nyilván a legmagasabb szint.

19 vagyok és mikor a jogosítványt csináltam az oktatónak is feltűnt, hogy azért jobban megy nekem mint egy teljesen átlagos kezdőnek. Aztán mikor vezetek észrevettem, hogy sokkalta nyugisabb és könnyebb mint mondjuk egy gokartverseny, mintha minden lassabban történne akár a kanyarok bevétele 100km/h felett is. Félreértés ne essék nem szoktam száguldozni mint egy őrült vagy hűű de profinak képzelem magam módjára menni. Ez a gokartozás/régebb óta vezetés miatt van (14 kb.) vagy csak én gondolom így?

2017. ápr. 8. 20:27
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

"Egyébként kíváncsi lennék, hogy milyen az az "amatőr szinten versenyzés" ahol 100km/h feletti kanyarok vannak? ;)"

Ne haragudj de nekem ez úgy jött le mint aki nem értette meg, hogy külön van a két rész.

Amúgy kissebb házi versenyeken amiket a gokartpályák rendeznek. Ilyen például a váci fél órás.

2017. ápr. 9. 15:02
 12/18 veterán vas ***** válasza:

Fogadni mertem volna, hogy a vácit említed. ;)

Különben csak azért kérdeztem, mert érdekelt, mit hívsz CRG-nek? Vácon ugyanis Hondák vannak. Igaz, nem 390-esek csak 270ccm-ek. Ezek új állapotban tudtak max. 9.5 lóerőt, de az már régen volt.

2017. ápr. 9. 15:21
 13/18 anonim ***** válasza:
24%

100-al kanyarokat bevenni közúton... értékelhetetlen a példa, mert az inkább tűnik felelötlen vezetésnek, ha igaz.

Tanulókat országútra nem is nagyon viszik ki az oktatók, ott ugyanis nem sokat tudnak tanítani, nem sokat tud tanulni a tanuló.

A közúti közlekedés nem verseny.

2017. ápr. 9. 15:46
 14/18 A kérdező kommentje:

Igen, azért írtam a Vácit példának mert aki kicsit is ilyen körökben mozog az azt tudja. A CRG-vel pedig Temesváron mentem ha ennyire érdekel. :)

Tudom, hogy veszélyes dolog, nem is szoktam mindig de ha kell vagy bármi megcsinálom. Az oktatóval meg természetesen csak városban közlekedtünk.

2017. ápr. 9. 17:02
 15/18 anonim ***** válasza:
A gokartozás alapnak jó, ha majd versenyezni akarsz, akár rali, akár pályaautóval. Jó, mert fejleszti a reakció idődet és nem ijedsz meg olyan könnyen a vészhelyzetben. De az utcai közlekedéshez semmi köze. Ott ugyanis forgalmat, táblákat figyelsz, tájékozódni kell, váltani, indexelni, stb. Az autó kezelésében segít. De kb ennyi. Magyarul azért, mert tudsz gokartozni, még nem biztos, hogy az utcán is a forgalomban jól vezetni, bár alapnak nem hátrányos.
2017. júl. 18. 14:11
 16/18 A kérdező kommentje:
Értem, akkor ugyanígy egy Forma 1-es pilóta sem veszi hasznát a nagy sebességgel történő versenyzésnek a közúton?
2017. júl. 18. 15:41
 17/18 anonim ***** válasza:
A reflexeinek jót tesz, de ettől még nem ügyesebb a közlekedésben. De azért a F1 és a gokart közt van némi különbség.
2017. júl. 18. 18:09
 18/18 A kérdező kommentje:
Persze, hogy van, ez nem kérdés.
2017. júl. 18. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!