Vett már vki külföldről autót külföldi rendszámmal?
Figyelt kérdés
Pl. angliából, ami cseh rendszámú(Tulajdonos magyar)
Ez az én esetem, de hasonló helyzetek érdekelnek. Mi volt az eljárás, hogyan történt a vétel?
2017. ápr. 8. 01:02
1/5 anonim válasza:
Magyar állampolgár cseh rendszámú autóval, vagy cseh állampolgár de magyar származású? Netán van cseh címe és a nevén van az autó?
2/5 anonim válasza:
Hát ez esetben semmi köze nincs Angliához az autónak, a te szemszögedből. A tulajjal kell intézd a dolgokat. Kicsit érdekes lesz elintézni, hogy Csehországban ki legyen vonva az autó a forgalomból, ha az autó Angliában van.
3/5 A kérdező kommentje:
Van cseh címe és nevén van az autó. Ha haza megyek vele cseh rendszámmal otthon forgalomba tudom helyezni vagy előtte mindenképp cseh országban kell ki vonni a forgalomból?
2017. ápr. 8. 13:51
4/5 anonim válasza:
Na szóval, ha van a fickónak cseh címe és a nevén is van, akkor ugyanaz,mintha egy csehtől vennéd, Angliának semmi köze hozzá.
Megvásárolod két nyelvű adásvételivel, ha az eladó nem akarja megcsinálni a kivonást, akkor - mivel Csehország uniós tagállam - ezt elvégzik a magyar okmányirodában.
Minden ugyanúgy történik, mint bármelyik unióból behozott jármű esetén.
(Mi az ami nem mindegy?
Helyet cserélni, vagy csehet herélni.)
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Erre voltam kíváncsi h akkor otthon is kitudom vonni forgalomból tulaj nélkül, és majd beíratni otthoni rendszámmal
2017. ápr. 8. 23:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!