Mi a véleményetek a nem szabályos parkolásról?
Ma posztolt egyik ismerősön facebookra egy képet,amin egy drága autó szabálytalanul parkol, a fél autó belóg a trolisávba,az autó orra pedig a járdára. Előtte és mögötte szabályosan parkolnak, ő nem fért be közéjük (gondolom az autó termete miatt) így merőlegesen állt be,ezért lóg ki minden oldalról.
Sok komment érkezett rá,hogy megérdemelé,hogy megrongálják az autót,mert a troli kötött pályán mozog és emiatt nagyon nehezen fért el, plusz a gyalogosok sem fértek el a babakocsival a járdán.
Párom rettentően kiakadt,hogy az emberek hogy lehetnek ennyire hülyék,nem lehet tudni miért állt úgy meg, nem biztos hogy nagyzolásból,mert drága az autó és amúgy is,az autó nem tehet arról,ha a tulaja hülye.
Én mondtam neki,hogy oké,hogy nem megrongálás a megoldás,de ez sajnos a mi városunkban (is) sűrűn előfordul és ugyan én sosem rongálnám meg más tulajdonát,de ha valakit ilyen miatt kár ér,nem tudom sajnálni.
Nagy veszekedés lett belőle,mert nem egy véleményen vagyunk, kíváncsi lennék több véleményre is.
(nem ismerem az autó tulaját,sem az okot,hogy miért parkolt így le. Tény,hogy az autó egy nagyméretű drága autó volt, ezért is ez a véleményem)
Őszintén? Én a 20 éves hulladékommal megyek egy kört és keresek normális helyet. Nem szakad le a lábam a sétálástól. A drága autó tulajdonosa is sétálhat, főleg ha a parkolásával akadályoz mást.
Maga a szabály nem érdekel, a lényeg hogy ne akadályozzon mást
Az ilyen módon parkoló autók miatt balesetveszély alakulhat ki, ezért indokolt az elszállításuk, természetesen a tulajdonos költségére.
Az más kérdés, hogy erre a gyakorlatban milyen gyakran kerül sor.
A férjednek meg annyit, hogy nem az autó parkot le szabálytalanul, hanem a vezetője, de az autó képez forgalmi akadályt, amire a rongálás nem megoldás több okból sem, de a vezetőjét igenis büntetni kell.
Arra nehéz ésszerű indokot találni, hogy miért várakozik úgy-ahogy... megálláskor még lehet elfogadható indok a szabálytalanságra, de akkor a vezető ott ül az autóban, szükség esetén azonnal tud cselekedni.
A rongálás nyilván nem megoldás semmire, mivel ez igen messzire vezetne. Ennyi erővel végső soron felgyújthatnád a szomszéd új házát is, ha egy méterrel magasabb lett az engedélyezettnél vagy belökhetnéd a szerinted éled tolakodó utast az érkező villamos alá, hiszen vétett a társadalmi normák vagy előbbi esetben jogszabályok ellen.
Természetesen a jelenség ellen tenni kell, szerintem az autó elszállítása elég nagy büntetés nemcsak a költségek miatt, hanem azért is, mert megkehetősen messzire kell elutazni ahhoz, hogy visszaszerezd (hatóságtól függően Zugló vagy Pestszentlőrinc végébe). De szerintem az is segítene, ha ilyenkor összegyűlne az érintett néptömeg és kórusban küldenék el az illetőt a kûrva anyjába.
A véleményem röviden: tapló.
Aki nem képes szabályosan parkolni, annak nem kellene erőltetnie a gépjárművezetést. Ha nem tudja megfelelően elhelyezni, akkor minek cipeli magával?
A rongálás nem megoldás... itt pár éve adták át a frissen elkészült kerékpárutat. Persze sok tulok azt is parkolónak nézte. Egy év sem kellett hozzá és már olyan lett, mint s hullámvasút. Akkor most ki és mit rongált? Az egész tragacsa nem ér annyit, amekkora kárt okozott.
Személy szerint egy szabálytalanul leparkolt tragacsot pontosan ugyanúgy tekintek, mint bármely más, az úton eldobott szemetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!