Csak a police.hu-n közzétett helyekről mérhetnek a rendőrök?
Elég furcsán gondolkodsz.
Ha nem hírdetik meg előre, hogy mikor, hol, miért fognak bírságolni, akkor bármilyen szabálytalanságot elkövethetsz?
Például, nem hírdették meg, hogy a piros jelzésen áthaladásért ott, akkor, büntetni fognak. Nem hírdették meg, hogy ott, akkor, biztonsági öv használatának elmulasztásáért büntetni fognak. Vagy, nem tudatta veled előre a gyalogos, hogy a kijelölt gyalogos átkelőhelyen éppen akkor fog áthaladni, mikor te ott autózol. Vagy nem tudatta veled időben a kamionos, hogy elsőbbségadással védett úton épp akkor halad át a kerszeteződésen, mikor neked elsőbbségadási kötelezettséged van.
Hogy is gondolják, hogy így szabályokat betartva közlekedsz? És hogy bírságolnak, vagy baleset okozásáért felelősségre vonnak? Nehogy már!
NEM!
Ott mérnek, ahol akarnak. Amúgy is oda van írva, hogy a változtatás jogát fenntartják.
Az előrejelzés amúgy is használhatatlan, maximum 40%-ban pontos.
Köszönöm a válaszokat, bár pár szót azért megjegyeznék a válaszokkal kapcsolatosan.
1, A kérdésemet elsődlegesen tájékozódási jelleggel tettem fel, kíváncsiságból.
2, Nem szokásom gyorshajtani, viszont gondolom másokkal is előfordult már olyan, hogy önhibáján kívül követett el szabálytalanságot. Gondolok itt olyanra hogy hetekkel ezelőtt befejezett építkezés után is kint hagyják a korlátozó táblát, teljesen indokolatlanul, ami mögé beáll a rendőr úr traffizni. Vagy baromi erősen tűz szemből a nap, és egyszerűen nem veszed észre a táblákat. Nyilván ez mind az autós felelőssége, de előfordul. És zavarja az embert, mikor megbüntetik egy olyan szabálytalanságért, amit esze ágában nem volt elkövetni. És itt most nagyon pitiáner szabálytalanságokra gondolok.
3. Az egyikőtök írta hogy azt sem jelzik előre amikor a piroson haladsz át, vagy amikor nem adod meg a gyalogosnak az elsőbbséget. Most ezt nem igazán értem hogyan jön ide, vagyis persze értem, de nem tartom relevánsnak ennél a szituációnál. Annyi hír jelenik meg minden nap a rendőrségi változtatásokkal kapcsolatosan, hogy az ember már követni sem tudja. Egyszer azt mondják hogy már nem mérnek bokor mögül, máskor azt hogy a szuper traffik mindent látnak és még sorolhatnám.
4, Nyilván átgondolva valóban egy írásos engedély lenne a gyorshajtásra ha csak az előre kiírt helyeken mérnének. Nekem nem is azzal van bajom hogy olyan helyen mérnek amit nem jelentettek be, hanem olyan helyen végeznek sebességmérést, ahol az emberek gyakran hibáznak, mert valami megtévesztő közlekedési szituáció van vagy hasonlók. Persze én értem hogy ez mind szabályos, de etikusnak aligha lehet nevezni.
5, Azt is felettébb érdekesnek tartom hogy a mániákus gyorshajtók nagy százaléka simán megússza a KRESZ szabályainak áthágását, és a szerencsétlen, aki életében egyszer hibázik, és azt is akaratán kívül, egyből büntetésben részesül. Tudom hogy ez az utolsó pont nem igazán kapcsolódik az előbbiekhez, de akkor is érdekes.
Ennyit szerettem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!