Hány gyakorlati órát vezettetek mielőtt forgalmi vizsgára mentetek?
Két hét múlva vizsgázom, addigra összesen 67 óra vezetés áll majd a hátam mögött. Volt a vezetések közben egy kocsiváltás, ami kissé hátráltatott, de már kézre áll minden, rutinosan vezetek. Szeretek biztosra menni minden tekintetben. Jelenleg még vannak apróbb hibák. Csak érdekelne Ti hány óra után vizsgáztatok le.
Köszönöm a normális válaszokat. :)
63 óra után mentem vizsgázni. Addig egyszerűen nem kért időpontot az oktatóm, amíg volt bmiféle apróbb hibám. A vizsgán így is hibát hibára halmoztam, és vagy 5x elkönyveltem magamban, hogy oké, most fognak szólni, hogy húzódjak félre...
Én lepődtem meg a legjobban, hogy sikerült :D
Lassan 60 - nál járok, de még eszem ágában sincs időpontot kérni. Ki szeretném maxolni a teljesítményt, amennyire az egy kezdőtől elvárható. Így lesz a legkisebb esélye a bukásnak - na meg az "első utamon töröm a kocsit" - nak.
(Most azért dobjunk ki 15 - 20 ezer ft - ot a vizsgára, hogy 5 perc után visszafordítsanak?)
A 30 óra egy teljesen kezdőnek nem elég. 30 éve még az volt. Meg kell nézni pár régebbi felvételt az utakról. Ég és föld a maival összevetve. Ma már kegyetlen forgalom van. Sajnos a rendszer eléggé szar, ezt oktatók is megmondják, csak rá kell keresni a neten a véleményekre. Szinte mindenki 30 órával számol, de ez nonszensz egy kezdőnek. Ezért bukik szinte mindenki. A legtöbb bukás jogos. Persze a nagy többség nem érti és meg is lehet nézni a közlekedési kultúrát az utakon... A balfax is átmegy ám ha épp szerencséje van és a vb. is rendes. :) Nekem rengeteg ismerősöm van jogsival, aki első utakon már kocsit tört, nem tud és nem mer parkolni, tolatni, fordulni... :D Nevetséges. Én eleve úgy indultam neki, hogy a biztonságos vezetéshez többet kell menni. Így tiszta lelkiismerettel és nagyobb eséllyel megyek majd vizsgázni, nem gyomorideggel, ami a bizonytalanságból fakad. Hidd el, hálás dolog ha biztos tudással hagyod ott a sulit. Az igazi rutin úgyis évekbe telik. Vezetni meg száguldozni a majom is tud - közlekedni már sajnos kevesebben.
30 óra, 2001-ben, vidéki nagyvárosban, lényegében a maihoz hasonló forgalmi tempó és sűrűség, a gyalogosnak meg még annyi becsülete sem volt, mint ma.
Előtte csak dodzsemet vezettem.
Simán megvolt.
Azóta sem törtem autót.
És ha 60 órát vettem volna, akkor sem tudtam volna vezetni a vizsgán. Nem _tudtam_ volna abban az értelemben, amit valóban jelent a vezetni tudás. Félreértés ne legyen, nem azt értem vezetni tudás alatt, hogy ónos esőben kilinccsel előre közlekedve sem zúzol le senkit... hanem azt, amikor olyan szinten olvasod a forgalmat, hogy már azelőtt reagálsz helyzetekre, mielőtt azok kialakulnának. Elveszed a gázt ott, ahol semmi nem indokolja, a következő kereszteződésben meg valami keresztbevágódik, ami pont ott megy el, ahol te lettél volna. Meg ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!