Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha benne ülsz az autóban...

Ha benne ülsz az autóban megbüntethetnek? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok! Azt halottam, hogy ha benne ülsz az autóban a fizetős parkolóhelyen akkor nem büntethetnek meg. Ez mennyire igaz? Remélem nem kérdeztem nagy hülyeséget. Köszönöm a válaszokat!
2010. máj. 10. 11:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez a parkolás, megállás dilemma.

Ha megállsz akkor mint vezető ( nem utas) bent tartózkodsz a járműben, esetleg segítesz kiszállni az utasnak. De minden esetben ott tartótkodsz a gépjárműnél.

Amennyiben parkolsz, akkor nem ott tatrtózkodsz a gépjárműnél.

A jogszabály pontosan leírja mi a parkolás és mi a megállás fogalma, meghatározása.

Ebből következik. hogy a parkolásért fizetsz nem a megállásért.

Mivel fénykép készül a "parkoló" autódról, akkor máris látszik, hogy benne vagy és épp leparkoltál. Ennyi!

A kérdésre:Szerintem nem.

2010. máj. 10. 11:16
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Első válaszolónak teljesen igaza van.
2010. máj. 10. 11:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Engem egyszer egy parkolóőr világosított fel, hogy ha benne ülök az autóban, akkor nem kell jegyet vennem. Vittem valakit egy helyre, megálltam a közelben, ahol amúgy fizetős lett volna a parkolás. Jólnevelt kisfiúhoz méltóan elbattyogtam a jegyért és job dolgom nem lévén visszaültem zenét hallgatni arra a kb fél órára amíg az ismerős az ügyét intézte. Nyár volt, lehúzva az ablak. Parkolóőr épp arra járt, és szólt, hogy ha ott ülök a kocsiban, akkor nem büntethet meg, szóval nem kellett volna jegyet vennem :)
2010. máj. 10. 11:52
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:)
2010. máj. 10. 11:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Egy számtech boltban dolgozom. Körben mindenütt parkolási övezet van, fizetős helyekkel. Nos nem rég majdnem összeverekedtek a parkolóőrrel, mert az lefotózta az autót a benne ülő sofőrrel. Mint kiderült, a parkolóőr azt mondta, immár nem parkolási díjat fizetünk, hanem un parkolási hely rendelkezésre állási díját kell megfizetnünk. Hiába vagy a járműnél, és hiába ülsz benne, eszerint a felfogás szerint fizetni kell ilyen esetekben is. Ez nem régen van így, nincs egy hónapja se még ennek az esetnek. Nem néztem utána, hogy így van-e, de gusztustalannak tartom ha igen, és elgondolkodtató hogy ugyan mit akarnak még kitalálni hogy dagadjon a zsebük :( Régebben egy órányi parkolásért fizettünk 160Ft-ot, jelenleg ugyanez az időtartam 400 (!) Ft. Én úgy oldottam meg a dolgot, hogy vettem egy autótakarót, és szépen letakarom az autómat. A szemben lévő boltos meg szépen kiveszi a rendszámot, és kirak az ablakba egy jól látható elakadásjelző háromszöget. Több mint egy éve takargatom az autómat, de sose volt ebből se bajom, se büntetésem. Kicsit macerás ha esik, de másnap csak kiszárad, amint kiterítem megint.

maci

2010. máj. 10. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!