Jogosan büntettek meg 50ezer forintra?
Oké, hogy elengedted a szembejövőket, de a mögötted lévőkkel mi van? Feleslegesen akadályoztad őket, ők le vannak szarva, de te mehetsz arra, amerre látsz?
Hibáztál, megkaptad a büntetést, miért kell rögtön azon gondolkodni, hogyan bújj ki a felelősség alól???
"védekezhettem volna azzal,hogy a fényjelzőkészülék fölött nem volt "Balra kanyarodni tilos"tábla(csak"Kötelező haladási irány"tábla,ami egyenesen mutat"
Értelmes embernek ez azt jelenti, hogy egyenesen megy tovább...
"Figyu,én csak a zöld fényt figyeltem, fölötte a táblát észre se vettem"
Ezt te is érzed, hogy érvényes indok. Legközelebb majd behajtasz forgalommal szembe a körforgalomba, mert az elsőbbségadás táblára figyeltél és a körforgalom táblát nem vetted észre?
"(megszokásból közlekedtem)"
Öreg hiba.
"és ha tudná a rendőr,hogy hányszor megcsináltam ezt a manővert ezen a helyen."
Akkor már érett ez a büntetés.
Te most vagy trollkodsz, vagy nagyon rádférne még néhány büntetés.
Te hol éltél eddig, szatyorban? Vagy még ennyire sem futja az észbeli képességeidből, hogy megértsd, a "balra kanyarodni tilos" logikailag részhalmaza a "kötelező haladási irány: egyenesen" utasításnak?
Ha egyszer már megmondták, hogy kizárólag egyenesen lehet menni, akkor ebből (hacsak nem valaki ilyen IQ betyár, mint te) logikusan következik, hogy balra vagy jobbra meg nem. Akkor meg minek raknának ki az ezt tiltó táblát?
Idióta...
Kifejtenéd, hogy szerinted mi a megtévesztő egy kötelező haladási irány táblán?
Szerinted egy olyan forgalmi helyzetben, ahol egyértelműen utasítanak arra, hogy csak egyenesen szabad tovább haladni, ott ezt nyomatékosítani kell jobbra kanyarodni, balra kanyarodni, megfordulni tilos, megállni tilos, várakozni tilos táblákkal, mert az az egyetlen tábla nem jelzi egyértelműen, hogy egyenesen kell haladni?
Ez csak annak megtévesztő, aki a piacon vette a jogsiját.
Ha ezt a "jogi fogásodat" előadnád, a rendőrségi előadó konkrétan körberöhögne.
A bírság, és a bírság mértéke, jogos. (Nincs mérlegelési lehetőség, jogszabály írja elő a mértéket.)
↓
↓
A jogszabályok ingyenesen olvasható, hatályos szövegei:
Az nem számít, hogy a szabálytalanságot rögzítették-e technikai eszközzel, vagy sem. Ehhez az elkövetéshez jogszabály nem írja elő; így, a bírságoláshoz nem feltétel.
Egyébként, módjukban állt szigorúbbnak is lenni; kezdeményezni a járművezetéstől való eltiltást.
↓
„Az eljárás alá vont személy eltiltható, illetve az e törvényben meghatározott esetben az eljárás alá vont személyt el kell tiltani a járművezetéstől, ha a szabálysértést engedélyhez kötött járművezetés szabályainak megszegésével követte el.” ← 2012. évi II. törvény a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről 16. § (1)
A kötelező eltiltási szabályszegések között nincs az általad elkövetett, de, mint olvasható, eltiltható lettél volna, mivel a szabálysértést engedélyhez kötött járművezetés szabályainak megszegésével követted el.
Van módod a bírság mérséklésére. Oszd el az 50 000 Ft-ot annyival, ahányszor megcsináltad ezt a manővert, és máris nem tűnik olyan soknak.
És ezentúl, figyelmen kívül hagyás helyett jobb, ha minden alkalommal „Kezétcsókolom”-ot köszönsz a táblának.
Mivel ez a szabálysértés nyilvántartásba kerül, tudhatják, ha ezentúl is szokásod lesz – akár egy vidéki város belvárosában, vagy másutt - ez a gyakorlat. És, akkor bizonyára meg fog fordulni a fejükben az eltiltás, hiszen tapasztalható lesz, hogy a bírság nem tart vissza.
Így aztán, azt is megkérdezheted, hogy nem vagy-e szabadság jogodban korlátozva, ha nagyobb baj elkerülése érdekében, arra kényszerülsz, hogy betartsd a közlekedési szabályokat? Igen, a többit is. Különösen a következő hat hónapban kell figyelmesnek lenned, mert azon belüli ismétlődés esetén szigorodnak a „játékszabályok”. Tudod, a jogalkotóknak mániájuk, hogy jó irányba kényszerítsék a már legalább egyszer „lebukott”, de ’figyu, én csak azt néztem’ módon közlekedők önkényes közlekedési- és szabályértelmezési szokásait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!