Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Büntettek-e meg már valakit...

Quattrola kérdése:

Büntettek-e meg már valakit ködlámpa használatért ( kis köd-lakott terület ) Mennyi a pénzbírság? Büntetőpontot adnak-e hozzá?

Figyelt kérdés
2016. jan. 27. 11:03
 1/8 anonim ***** válasza:

Na ez az,...mit nevezünk kisködnek, illetve rossz látási viszonynak? ez sajnos rendőr, tanú, szakértő, bíró kérdése..

Innen nehéz meítélni, hogy jogosan használtad-e? Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem...

Várd ki a végét..ha feljelentettek, akkor úgyis kapsz egy határozatot..gondolom a helyszínen nem értettél egyet a rendőrrel, ezért szereztél tanút(tanukat), illetve készítettél a helyszínről ködös fényképeket..ezekkel, és a sérelmes határozattal irány egy jó közlekedési ügyvéd...

a büntetőpontot nem tudom, ezeknél minden lehet.

várj türelmmel. két hónap múlva jön a mindent eldöntő verdikt...(vagy nem)

2016. jan. 27. 11:11
 2/8 anonim válasza:
Nemhiszem,hogy ez miatt ilyen időben,mint pl tegnap,büntettek meg valakit is.
2016. jan. 27. 11:14
 3/8 anonim ***** válasza:

Egyszerű. Töltsd le a Kresz ide vonatkozó passzusát. Abból pontosan kiderül, mi a kisköd, és szabad-e lakott területen használni? Ha kötelező lenne, akkor a ködlámpa is kötelező lenne.

Gúgli, törvénytár.

2016. jan. 27. 11:14
 4/8 anonim ***** válasza:

"Töltsd le a Kresz ide vonatkozó passzusát. Abból pontosan kiderül"...

Pont az a probléma,hogy nem derül ki semmi,mondhatni "gumiszabály". Ugyanis a KRESZ szerint..:ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelző ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják".

2016. jan. 27. 11:28
 5/8 anonim ***** válasza:

Mindegy, hogy kis köd, vagy nagy köd.

Lakott területen -állítólag- nem lehet használni, de erre sehol nem található hivatalos, írásos jogszabály!

2016. jan. 27. 11:35
 6/8 anonim ***** válasza:

" -állítólag-"

Igen,csak állítólag. 1997 ben módosult a szabályozás,előtte valóban így volt.

2016. jan. 27. 11:37
 7/8 Beviz Elek ***** válasza:
42%
Beleraktam egy LEDet, az első mindig fel van kapcsolva és nem szóltak érte (eddig)
2016. jan. 27. 11:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Én kaptam figyelmeztetést 2x is (egyszer jogos volt, egyszer meg nagyon szomorú idő volt, szerintem indokolt volt a ködlámpa, de mindegy). Büntit is kaphattam volna, de nem büntettek.
2016. jan. 27. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!