Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül egy Favorit...

Mennyibe kerül egy Favorit versenybiciklit felújítani?

Figyelt kérdés

Ismerőstől kaptam egy Favorit bringát. Tervem nyáron felújítani/felújíttatni. Amit biztosan cserélni kell: ülés,külső-belső gumi,kormány bandázs,fékek. Váltót át kell nézni. Króm részek rozsdásak,de nem vészesen. Vázon eredeti festés van,de néhány helyen leppattogzott. Illetve lehet venni gyári matricákat??

Érdekelne,hogy körülbelül mennyibe kerülhet. Javarészt eredeti alkatrészekkel szeretném megoldani a felújítást.

2017. márc. 5. 14:58
 1/3 Alex Fly ***** válasza:
100%

Eredeti alkatrészeket nem igazán kapsz hozzá...

Ha alapvetően csak a felsoroltakat cserélnéd, az nem túl nagy költséggel megoldható.

Külső-belső gumik: itt a mérettel vagy meglőve, a 27" kerekek (630 mm) már kihaltak. De még kapsz rá, csak választékról nem igazán beszélhetünk. De egy teljes garnitúra már 10000 forint alatt megvan. Később lecserélheted a kerekeit a ma legelterjedtebb 28"-ra (622 mm).

Fékek: itt már több lehetőséged van. De ezek kritikus alkatrészek, nem érdemes kockáztatni. Amit tapasztalatból tudok ajánlani, az a Longus kétforgáspontos fék. Hatékonyabb, mint a hagyományosak és az ára is baráti: egy szett (első+hátsó) 5-6000 jó magyar forint.

Bandázs: minőségtől függően egy ezrestől a felső határ a csillagos ég...

Ülés -aminek a neve a kerékpároknál nyereg- a párszáz forintos nagyáruházitól a több tízezer forintosig terjed. Ajánlani nem tudok, mivel nincs két egyforma segg, ezért mindenkinek más a kényelmes.

Ezenkívül gondolom a felújításkor teljeskörű karbantartás is történik, számíts arra, hogy még pár dolog kellhet (csapágyakhoz kosár/golyók, csavarok, bowden, ilyesmik)...

2017. márc. 5. 15:18
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ. Nem tudom,hogy miért "ülést" írtam. Szerinted 40000ft körül "megúszom"?
2017. márc. 6. 19:20
 3/3 Alex Fly ***** válasza:
Szerintem igen. Főleg ha körülnézel, mit, hol, mennyiért lehet beszerezni. Kis szerencsével ennyiből quasi új géped lehet.
2017. márc. 6. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!