Ahol Megállni és várakozni tilos tábla van, ott hogyan jutok be a saját telkembe/garázsomba?
Mondjuk elvetemült rendőr kell a büntetéshez, de ha nem szabad megállni, s nem távirányítós kapum van, szabályosan hogyan tudok ki- és beállni. Szigorúan kötekedős stílusban!
Nem találtam sehol erre vonatkozó szabályozást.
Beállsz a kapubeállóba, kiszállsz, kinyitod a kaput, beállsz az udvarra.
Szerintem.
Vagy megállni tilos, vagy várakozni tilos a tábla. (Persze tudom, hogy a megállni tilosnál várakozni is tilos.)
A várakozni tilosnál megállhatsz max. 5 percre az úttesten is ha az autónál maradsz. ebbe simán belefér, hogy kinyitod a kaput.
A táblák hatálya az úttestre szól, ha le tudsz húzódni, vagy elég hely van a kapubejáratnál, akkor semmi gáz.
A linkelt helyen hova álljak?
Ha ráfordulok a kapura, akkor a kocsi vége még kint van, a járdát viszont elállom, s nehezítem a saját dolgomat is.
Azta, de jó kis kocsma!!
Ha mindent szabályosan akarsz csinálni, akkor megállsz a kaputól távolabb szabályos helyen és szépen elsétálsz a kapuhoz, kinyitod, visszasétálsz, majd beállsz.
A tábla neve "Megállni tilos". A magyarázata az, hogy a hatálya alatt megállni és várakozni tilos.
Egyébként az útnak csak (a képen a) jobb oldalán tilos megállni.
A másik irányból nincs tábla, tehát a kapu oldalán megállhatsz.
"A kérdező kommentje:
2. Nem vagy vagy. A tábla teljes neve Megállni és várakozni tilos."
Tévedsz, a tábla neve: Megállni tilos.
"Megállási és várakozási tilalmat jelző táblák
15. § (1) A járművek megállását vagy várakozását tiltó jelzőtáblák:
a) „Megállni tilos” (60. ábra); a tábla azt jelzi, hogy - a forgalmi vagy műszaki okból szükséges megállást kivéve - megállni, valamint várakozni tilos;"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!