A bootstrap saját oldalán nem működik a csíkozott tábla? Lehetséges ez?
Néztem a bootstrap oldalát, és lementen a striped table példáig, de nekem nem csíkozott a példa tábla:
A csíkozás gondolom azt jelentené, hogy minden második sor háttere más színű lenne, de a striped example háttere nekem firefoxon és chrome-on is fehér minden sornál. Nálatok is?
Használd a :nth-of-type() CSS szelektort.
table tr:nth-of-type(2n+0) { }
table tr:nth-of-type(2n+1) { }
Köszi, selectort én is ismerem, de bootstrap esetén ugye a megfelelő striped class hozzáadása eleve ezt eredményezné.
A kérdés arra vonatkozik, hogy magának a bootstrap-nak a fent linkelt hivatalos oldalán, ahol a tábla példákat felsorolják, és be is tesznek működő példákat, miért nem striped a példa tábla háttere? Minden más példa jól jelenik meg (bordered, hover, stb.), de a striped nem csíkozva jelenik meg a hivatalos oldalon.
Mi lehet ennek az oka? Hibás az általuk kirakott példa? Furcsa lenne, ha maguk készítők nem működő példákat tennének fel a hivatalos oldalra.
Kicsi a kontrasztja.
Próbáld meg nagyobb szögből nézni, alulról, vagy felülről.
Ennek kapcsán az a kérdés merült fel bennem, hogy ha beállítok egy ilyet, akkor a userek fogják egyáltalán látni a csíkozást? Vagyis csak nálam van nagyon elkalibrálva a monitor, vagy tényleg olyan kicsi a kontraszt, hogy egy átlag user, átlag monitorral sem fog sokat érzékelni belőle, ha rákattint az oldalra?
Ha az utóbbi, akkor furcsa, hogy default színnek ilyet állítanak be a bootstrap-osok, és nem valami markánsabban különbözőt, ahol jobban látszik a különbség.
Pl. a w3cshool oldalán levő csíkos táblán simán látszanak nálam a csíkok, de a bootstrap-os példán alig érzékelhető:
"Viszont mivel ez a fajta az olcsóbb, sok usernél van ilyen és ott is le szoktam csekkolni a weboldalt, hogy a halvány színek hogyan látszanak."
Igen, ebből a szempontból érdekes a dolog, mert az egy dolog, hogy nálam milyen, de a célközönség az átlaguser, és ha általában náluk is az olcsó monitor a jellemző, akkor azt kell megcélozni, hogy ott is jól nézzen ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!