Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Van egy Bt és ott egy céges...

Csutkamutka kérdése:

Van egy Bt és ott egy céges autó amit vezetek úgy hogy nem vagyok a cég dolgozója csak apukám és helyette vezetek nem vagyok bejelntve meg ilyenek, ha baleset történik mi az eljárás?

Figyelt kérdés
2017. febr. 13. 16:26
 1/8 anonim ***** válasza:
Omg.
2017. febr. 13. 16:29
 2/8 A kérdező kommentje:
kicsit bővebben? nem én vagyok így tettem fel a kérdést E/1 be csak kíváncsi vagyok ilyenkor mi lenne
2017. febr. 13. 16:32
 3/8 anonim ***** válasza:

a balesetnél elsődleges, hogy ki vezette a járművet, a jármű érvényes műszakival rendelkezik-e, a jármű műszakilag a beleset pillanatában megfelelt -e a követelményeknek, a vezető(bárki is) ittas volt-e?..stb..

az hogy miért te vezetted az autót az a baleset miatt nem érdekes (a másik kocsi szempontjából)

ha igazolod, hogy nem loptad, és van megbízóleveled a cégtől, akkor nincs probléma..

azt ugye tudod, hogy mint idegen személynek, kell hogy legyen engedélyed a cég vezetőjétől a kocsi vezetéséhez(megbízólevél)

aztán a többi a szokásos...

2017. febr. 13. 16:36
 4/8 A kérdező kommentje:
Ertem koszi szepen de ilyenkor ha nincs bejelentve a aki vezette akkor nem buntetik meg a ceget v v kit hogy nincs vejelntve még ha van is megbizolevele?
2017. febr. 13. 16:44
 5/8 anonim ***** válasza:

1. Írásos nyilatkozat a BT. részéről, hogy eseti kölcsönadás. Összes adattal a bérbeadó (BT.) és a te adataid. Benne, hogy milyen napra, időpontra, útvonalra kaptad kölcsön. Dátum, aláírás, bélyegző. Ezt a forgalmiba rakod, bármi történik, ezzel igazolod, hogy nem loptad.

2. Ha hosszabb időtartamra van nálad a kocsi, akkor a forgalmiba bejegyeztetni, hogy "üzembentartó" neve. Ez esetben a tulajdonos marad a BT, de minden egyéb jog és kötelezettség a tied.

Egyik esetben sem szükséges, hogy a BT-nél bejelentett jogviszonyod legyen. Viszont ha közlekedési gubanc van, teljes mértékben te viszed el a balhét.

2017. febr. 13. 16:52
 6/8 anonim ***** válasza:
Én vállalatnál dolgozok , kamionon és bizony kérte már többször a rendőr , sőt a NAV is a munkaszerződést.
2017. febr. 15. 05:11
 7/8 anonim ***** válasza:

Igen, alapból először a munkaszerződés kérik.

Ezért, ha olyan nincs, de a fenti 2 igazolás közül valamelyik már eleve benne van a forgalmiban, akkor nem kérik a munkaszerződést.

2017. febr. 15. 07:49
 8/8 A kérdező kommentje:
tehát akkor ez így teljesen jó ha van megbízólevelem az xxx-xxx rendszámú kocsira, vezetem a menetlevelet van jogsim , műszakival minden oké ?! :D
2017. febr. 15. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!