Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Külföldön is lehet magyar...

Külföldön is lehet magyar nyelven jogsítványt szerezni?

Figyelt kérdés

Nekem azt mondták, hogy az EU-ban ,de néhány más országban is lehet kérni,hogy a vizsgázó a saját nyelvén próbálhassa meg.

Valahogy neheze tudom elképzelni,hogy Portugáliában,Litvániában vagy Kanadában pl lehet magyarul vizsgázni.

Van ennek valami alapja?

Tényleg vannak olyan országok ahol a jelentkező a saját nyelvén ugorhat neki a dolognak? -még ha csak pár helyen is az országban...

2017. jan. 8. 12:52
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én azt mondom, picit nehezebb. A KRESZ ugyanolyan, mint Magyarországon, azonban a vizsga különbözik. Vezetési órákra a pénzt nem az oktatónak kell adni, hanem a sulinak, és általában vagy egyszerre fizeted ki, vagy három részletbe. Az árban 30 óra van, és rögtön, ahogy letetted a KRESZT, programálnak forgalmiba. Tehát itt nincs külön rutin, külön forgalmi. Az az egy kikötés van, hogy első órán a tanulót nem viheti az oktató főútra/városba. Második órától simán betehet a városi forgalom közepébe. Köteles vagy a kiírt időpontban megjelenni a vizsgán, ha nem, úgy veszik, hogy megbuktál, és kell még fizetned X összeget pótórákra (az összeg suliként változik). Valamint, és ez fontos, forgalmi vizsgán az oktatódnak TILOS az autóban tartózkodnia, a vizsgabiztos pedig egy rendőr, aki átveszi az oktatód helyét, ő parancsol, hogy hova menj. Parkolásnál nem te választod ki a helyet, hanem a rendőr, ugyanígy Y fordulásnál is. Jaj, és forgalminál kell legyen veled egy úgynevezett tanú a kocsiban, pontosan azért, hogy ne lehessen lefizetni a rendőrt (a tanú egy másik, nagyrészt ismeretlen vizsgázó).

9-es voltam.

2017. jan. 24. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!