Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen a kamionos életforma?

Milyen a kamionos életforma?

Figyelt kérdés

Mik az előnyei és mik a hátrányai? Ha külföldre viszed az árut akkor ráérsz körülnézni a városba (pl.: Párizs)?

Mennyit lehet keresni? Kezdőként be lehet kerülni komolyabb helyekre? Ha nem, akkor mennyi idő mire jobb helyre kerülsz be?

Ha esetleg ott akarnám hagyni x évvel később (letelepedek), akkor utána hiányozni fog (ez lehet így hülyén hangzik, arra gondolok, hogy mondjuk 20 év múlva máshol fogok dolgozni (pl.: városban sofőrködök), akkor milyen lesz az életem)? Vannak-e különleges helyzetek? Unalmas? Akadnak-e nyelvi problémák?

Szeretnék kamionsofőr lenni Európán belül. Nemrég lett meg a B-s jogsim, szeretek vezetni. Mindig is sofőr akartam lenni, szeretek egyedül dolgozni. 25/F

2016. dec. 27. 10:16
 1/6 anonim ***** válasza:
36%

"Nemrég lett meg a B-s jogsim"

Nagyon ügyes vagy,csak azzal nem lehet kamiont vezetni!

Egyebkent 2 szóval össze lehet foglalni a kamoonozást:cigány élet!

Az önáltatás ne továbbja meg pont ez ami írsz,hogy így mennyi helyre el lehet jutni,meg xy várost megnézni!Ez sajnos nem nyári tábor,hogy a kis szabadidődben te mész amerre kedved tartja!

Ugyhogy en a helyedben jol meg gondolnám ezt az egeszet!Mert jobb helyeken ugyan még pénzt is lehet vele keresni,csak nem biztos hogy az ér annyit hogy az egesz eletedet az autopalyan éled es allandoan uton vagy!

2016. dec. 27. 11:29
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha bírod azt, hogy sose vagy otthon és nem nagyon akarsz családos életet, akkor mehet, de még úgy is szopás lesz, mert nem csak vezetésről meg jópofizásról szól, ha szereted, ha nem.

Az otthagyással az lesz a gond később, hogy melót nem fog senki adni, szóval kénytelen leszel benne maradni, ördögi kör.

Én is gondoltam rá fiatalon, de hamar lemondtam róla, mert nekem kell a családos élet is. Inkább elmentem nehézgép szerelőnek, igaz csak bent a telepen 50 métert mehetek velük, de legalább az ember otthon alszik az asszony mellett és mégis ott van a teherautó is amit szerelhetsz.

2016. dec. 27. 13:20
 3/6 A kérdező kommentje:

:D Tudom, hogy ügyes vagyok.

De gondolom a gyári 3 műszaknál (12 órázás + hétvégén is) jobb vagy az angliai mosogatásnál (15-16 óra, nincs hétvégéd).

2016. dec. 27. 13:38
 4/6 anonim ***** válasza:

"Mik az előnyei és mik a hátrányai?"

Sokat vagy távol, de jól lehet keresni, hiányszakma.

"Ha külföldre viszed az árut akkor ráérsz körülnézni a városba (pl.: Párizs)?"

Ritkán, de nem lehetetlen.

"Mennyit lehet keresni?"

400 - 500 között itthon, 500 - 800 külföldi cégnél, de sok minden mástól is függ ez.

"Kezdőként be lehet kerülni komolyabb helyekre?"

Komolyhoz nem, de a Waberer"s - hez igen, tanulni pedig jó az.

"Ha nem, akkor mennyi idő mire jobb helyre kerülsz be?"

2 - 3 év után aránylg rutinosnak számítasz.

"Ha esetleg ott akarnám hagyni x évvel később (letelepedek), akkor utána hiányozni fog (ez lehet így hülyén hangzik, arra gondolok, hogy mondjuk 20 év múlva máshol fogok dolgozni"

Igen fog, mert megszokod az életformát és a relatíve jó pénzt.

"Vannak-e különleges helyzetek?"

Van bőven.

"Unalmas?"

Gyakran, néha sokat kell várakozni és mint minden melóban, itt is vannak unalmas dolgok.

"Akadnak-e nyelvi problémák?"

Ha beszélsz nyelvet nincsenek, ha nem, akkor vannak. Egy alap angol/némettel már jól lehet boldogulni.

2016. dec. 28. 08:20
 5/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen. :)
2016. dec. 28. 13:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Na, kamionos lettél?
2021. nov. 5. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!