Friss jogsival érdemes mindennap vezetni vagy néha-néha nem baj ha kihagy az ember 1-2 napot?
Hidd el pár napon nem múlik ez, olyan mint a bringa, nem felejted el, max nem leszel annyira magabiztos, de ez is inkább akkor jön elő ha már hónapokig (fél évig, évekig) nem ülsz be.
Én a kézhezvétel után 2 hónapig nem vezettem mert nem volt autó, de mintha egy nap se telt volna el :) A magabiztossággal nem volt gond, az oktatóm belém nevelte a 30óra alatt, inkább csak azzal volt gond hogy nem mertem bevállalni hogy gyorsan kimegyek valaki elé (lehet belefért volna de féltem hogy lefulladok :D), inkább megvártam míg elmegy és normális tempóba csatlakoztam be.
1.: Szabolcs, a határtól 20-30km-re. Szóval eléggé keleten. :)
2.: Az nem semmi. Én már azért ki merek hajtani, de azért még odafigyelek és nem vagyok olyan bátor, mint a "nagyok". :)
3.: Köszönöm a tanácsokat! :)
Szóval akkor jól döntöttem, hogy inkább bent ülök a jó kis melegben? :)
Senki nem kötelez a vezetésre, nincs abból semmi probléma, ha kihagysz akár több hetet is, ha egyébként vannak olyan időszakok, amikor vezetsz.
(a jogosítvány szerzés utáni több éves kihagyás más eset, olyan hosszú idő után általában ismét oktatóval érdemes gyakorolni).
A gyakorlásnak is van egy üteme, ami egyénenként változó, de alapszabály, hogy amíg nincs rutinod ne rögtön szélsőséges időjárási viszonyok között akarj rutint szerezni - csúszós utakon rutinos vezetőnek is csak akkor érdemes autóba ülni, ha muszáj.
Nappal jó látási viszonyok között érdemes kezdeni, ha az már elfogadhatóan megy, akkor lehet kóstolgatni az esti vezetést, vezetést esőben - rájössz, hogy mennyivel rosszabb a kilátás, és tanulj meg úgy haladni, hogy a tempó is meg legyen, de nem vakon közlekedsz.
A ködös idő egy újabb fejezet, sűrű ködben alig látsz valamit, ráadásul ködfoltok lehetnek, amikor az egyébként tiszta útszakaszon bele szaladsz egy-egy ködfoltba, s ahol köd van ott jegesedés is lehet...
Hózápor, havas út, de különösen az ónos eső az, amikor érdemes meggondolni, hogy (főleg sötétedés után) autóba ülj, ha nem muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!