Gyalogosok! Amikor egy autó átenged az úton szoktatok inteni a sofőrnek egy köszönömöt, vagy úgy érzitek ez alap h átenged?
Zebránál át kell engednie, nincs mit megköszönni. Ha nem engedne át, akkor anyázhatnék. Egyiket sem szoktam.
Ha amúgy nem lenne elsőbbségem, de átengednek, azt természetesen megköszönöm.
Ha nem jár nekem a dolog, megköszönöm, igen.
Ha én vezetek, akkor nem várok semmit, csak azt, hogy menjenek át azon az átkozott zebrán, ha már elfékezem a lendületet. Nem szoktak. Hogy akkor miért állnak ott, láthatóan azért, mert át akarnak menni, fel nem fogom.
„Hogy akkor miért állnak ott, láthatóan azért, mert át akarnak menni, fel nem fogom.”
A válasz pedig egyszerű.
Vannak országok, ahol a szabálytalanság ritka, különösen nem gyalogossal szemben. Máshol pedig senki nem törődik semmivel.
Nálunk ez vegyes. Nálunk van autós, akki akkor is előzékenykedik, ha azzal senki nem nyer semmit, viszont feltart.
És van amelyik kanyarodik, zebra van, a gyalognak zöldje, mégis rádudál.
Szegény gyalogos meg nem tudja, te éppen melyik figura vagy. Hozzászokott, hogy nem lassítanak az autósok a zebránál, s meglepődik azon, hogy te igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!