Ti mikor jöttetek bele a vezetésbe?
Egyén függő, de bizony több ezer kilométert le kell vezetni ahhoz, hogy ne tudjon meglepetés érni.
Friss jogosítvány birtokában megpróbál az ember fia-lánya óvatosan közlekedni, figyelni, olyankor még a rutintalanságból eredően lehetnek a bakik.
A következő lépcsőfok, amikor néhány száz kilométer levezetése után elhiszi magáról az illető, hogy már megtanult mindent (pedig még sok a tanulni való).
Még az alapvető dolgokhoz, mint pl. a lefulladás nélküli közlekedés is nagyon sokat kell menni, hogy a lehetséges körülményeket megtapasztald (hidegben, melegben, esőben, hóban, emelkedőn, lejtőn, stb) - de a lényeg, hogy egyénenként lehetnek nagy eltérések.
Én 7 év után is lefulladok néha mert próbálok kis gázzal indulni hogy ne bőgessem a motort és ne is koptassam a kuplungot annyira. Az én autóm amúgy is könnyen lefullad.
Amikor meglett a jogsim akkor 1-2 hónapig nem is engedtek egyedül vezetni, utána meg rövidtávokon.
Sajnos még nem volt saját kocsim ezért nem én döntöttem el hogy mikor hova megyek autóval mert el kellett kérni a szülőktől, de én mertem volna azonnal egyedül vezetni, főleg ismerős helyeken.
Gyakorlatilag egy hete sincs jogsid úgyhogy ne parázz.
Akkor van gáz ha hónapokkal később is berezelsz ha kocsiba kell ülnöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!