Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ti mikor jöttetek bele a...

Ti mikor jöttetek bele a vezetésbe?

Figyelt kérdés
Nem rég lett meg a jogosítványom és még elég bizonytalannak érzem magam, igaz, még csak péntek óta vezetek. Eddig kb. napi 20-30 percet vezettem, csak tegnap volt ez kevesebb (kb. 5 perc). Holnaptól már megpróbálok többet, egyébként tegnap meg ma direkt csak sötétben mentem, mert az órákon ilyen nem volt. Ti mikor éreztétek magatokat magabiztosnak, vagy mikor éreztétek úgy, hogy a tudásotok már elegendő ahhoz, hogy bárhol elkocsikázzatok? (Nem a több éves rutinra gondolok, csak arra mikor már 100%-ig magabiztosan ültetek be az autóba). Egyébként mindig ült eddig valaki mellettem, vagy apukám, vagy anyukám, mindkettőjüknek van jogosítványa. Egyedül egyszer mentem "magam" (szombaton), csak barátnőm ült mellettem, neki nincs jogosítványa, (kb egy 5 perces kocsikázás lehetett). Néha még lefulladok (első nap 2x-3x, ma 1x) és néha még beráz az autó, de amúgy egyébként nem megy rosszul, persze vannak még kisebb hibák. Mindenki így kezdte, vagy csak én bénázok? Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2016. nov. 29. 18:26
 1/9 A kérdező kommentje:
Egyébként az első napon az a 2-3 lefulladás egyszerre volt, mert egy emelkedőn indultam el.
2016. nov. 29. 18:38
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyén függő, de bizony több ezer kilométert le kell vezetni ahhoz, hogy ne tudjon meglepetés érni.

Friss jogosítvány birtokában megpróbál az ember fia-lánya óvatosan közlekedni, figyelni, olyankor még a rutintalanságból eredően lehetnek a bakik.

A következő lépcsőfok, amikor néhány száz kilométer levezetése után elhiszi magáról az illető, hogy már megtanult mindent (pedig még sok a tanulni való).

Még az alapvető dolgokhoz, mint pl. a lefulladás nélküli közlekedés is nagyon sokat kell menni, hogy a lehetséges körülményeket megtapasztald (hidegben, melegben, esőben, hóban, emelkedőn, lejtőn, stb) - de a lényeg, hogy egyénenként lehetnek nagy eltérések.

2016. nov. 29. 18:53
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2016. nov. 29. 19:02
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Kb. 2 hónap után voltam már nagyjából magabiztos, és nem f0stam minden szembejövő járműtől, hogy vajon emellett elférek, vagy nem (valahogy nem éreztem az autó szélességét eleinte, ma pedig már miliméterre beteszem akárhova, érdekes). Nagyjából 1500 km-be került ez nekem, mindenfele én vezettem, de mindig mellettem ült valamelyik szülő, 2 hónapig nem is engedtek egyedül. Aztán mikor belejöttem jól, és ők is látták, hogy megy a dolog, 3 hónapos jogsival már a német autobahnon nyomulhattam. Banális hibák azonban előfordultak elég sűrűn olyan 1 évig (lefulladás, üreset váltottam, azaz nem húztam jól be 2-esbe pl, parkolásnál bénázás), aztán már egyre ritkábban.
2016. nov. 29. 19:09
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én 7 év után is lefulladok néha mert próbálok kis gázzal indulni hogy ne bőgessem a motort és ne is koptassam a kuplungot annyira. Az én autóm amúgy is könnyen lefullad.

Amikor meglett a jogsim akkor 1-2 hónapig nem is engedtek egyedül vezetni, utána meg rövidtávokon.

Sajnos még nem volt saját kocsim ezért nem én döntöttem el hogy mikor hova megyek autóval mert el kellett kérni a szülőktől, de én mertem volna azonnal egyedül vezetni, főleg ismerős helyeken.

Gyakorlatilag egy hete sincs jogsid úgyhogy ne parázz.

Akkor van gáz ha hónapokkal később is berezelsz ha kocsiba kell ülnöd.

2016. nov. 29. 19:23
 6/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, megnyugodtam, hogy nem csak én voltam ilyen! Ment a zöld kéz mindenkinek. :)
2016. nov. 29. 19:26
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is bénáztam, meg aztán az én párom folyton beledumált a vezetésbe, úgyhogy már csak azért is bénáztam. Aztán fogtam magam, ha volt valami intézni való, vagy csak a kisfiunkkal elmentünk a nagymamához látogatóba, akkor mindig vagy egyedül mentem, vagy csak a kisfiunkkal, így nem feszélyezett senki és semmi. Pár hónap (havi 2-3-szor ültem autóba) után mondtam azt, hogy na, most már rendesen érzem az autót, biztosan tudok vezetni.
2016. nov. 29. 19:39
 8/9 A kérdező kommentje:
Bár kicsit akkor izgultam, de mikor csak a barátnőm ült mellettem, én is jobban éreztem magam. Nekem nem mondanak semmi rosszat, nem feszültek mellettem, jó tanácsokkal látnak el, de olyankor nagy bennem a megfelelni akarás és ráfeszülök, mert ők napi szinten vezetnek és félek, hogy sok hibát látnak a vezetésemben, de kicsit meg is nyugtat, ha valaki mellém ül. Ezért én úgy tervezem, hogy pár nap után megpróbálok már csak magam menni. Kis városban lakom, még jelzőlámpa sincs (de vagy 7-8 körforgalom biztosan), ezért megfelelő arra, hogy önállóan gyakoroljak. Köszönöm neked is! :)
2016. nov. 29. 20:11
 9/9 anonim válasza:
Megtanultál már vezetni,kérdező? :)
2019. júl. 26. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!