Mozgássérült parkolási igazolvány használata hozzátartozó által?
Apámnak van ilyen kártyája. Általában ő vezet, de néha én viszem őt autóval, és ugye ilyenkor is jogszerű a használat.
Most pl. a buszpályaudvarra fuvaroztam. A buszhoz vittem a csomagját. Addig a kártya ki volt téve a műszerfalra.
Ha beszálláskor odajön hozzám valami hivatalos személy, és rákérdez a kártyára, akkor mi van? Mert nem feltétlenül fogja elhinni az igazságot.
Most éppen fizetős helyen álltam, de ha nincs szabad hely, akkor mozgássérült helyre állok, azért meg harapni szoktak. És semmivel nem tudom bizonyítani, hogy nem egyedül jöttem.
Érkezhetsz, vagy távozhatsz egyedül is, ha a jogosultat hoztad, vagy azért mentél.
A lényeg az, hogy egyik útban legyen a kocsiban. A bizonyítási kényszer azé, akinek érdekében áll.
Ha büntetni akarna a hatóság embere, akkor dokumentálja, hogy sem érkezéskor, sem távozáskor nem volt a kocsiban a jogosult.
Hát ha nekik kell bizonyítani, az így jó.
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!