Elveheti a rendőr a jogsim ha nem tudom értelmezni a karjelzéseit?
Ma arra jöttem rá, hogy nem tudom hogyan kell értelmezni a rendőri jelzéseket, pl. nem tudom balra kanyarodásnál előtte vagy mögötte kell elhaladnom.
Ha megállít és úgy látja elvehetni vezetői engedélyem?
Youtube-n elég sok videó van fönt a "karos" forgalom irányításról.
Érdemes néha megnézni, nem annyira bonyolult az, a rendőr nem mozdulatlanul áll, mint egy szobor, segíti a bizonytalankodókat, de azért az alapokat nem árt tudni (pl.nem hátulról meglepni a rendőrt).
Elég határozattan mutatja az is, hogy előtte, vagy mögötte kanyarodj, egy gyakorlott forgalomirányító pedig hihetetlenül tud pörögni, sokkal gyorsabban vált, mint a lámpa. A lámpa programozottan működik, a rendőr tud igazodni a forgalom ritmusához.
Majd belejössz...ezt hívják testbeszédnek.
A rendőr előtt kell kanyarodni, mert látnia kell, hol tart a versenyző..ha mögötte megállsz, az neki nem jó..
amúgy nem szokták elvenni a jogsit, mert a karjelzés téves értelmezése nem főbenjáró bűn(a koccanásig)
a rendőr amúgyis látja a versenyző arcán a rémületet, és úgy segít..persze van kevésbé rutinos rendőr is, de nekem sosem okozott gondot...ők is azon vannak, hogy az utasításuk egyértelmű legyen.
szóval nem veszi el, csak leordítja a fejed...
Szerintem akkor sem veszi el, ha elütöd :D Viszont megbüntet.
Amúgy egyszerű: mutatja. Mert tudja, hogy sokaknak fogalmuk sincs, hogy minek áll ott a f...akabát az út közepén. Általánosságban: ha "látod" a rendőrt, mert veled szemben vagy háttal van, akkor nem mész. Ha "nem látod", mert lapjával van (oldalt), akkor mész :) Kivéve ha kanyarodni kell, mert akkor mutatja, hogy honnan és merre kanyarodj. Amúgy sokszor ha egyenesen kell menned, akkor is mutatja, hogy gyere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!