Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ittasan autóval balesetet...

Nearo kérdése:

Ittasan autóval balesetet szenvedtem, mit kaphatok ezért, büntetett előéletű leszek?

Figyelt kérdés
Ittasan vezettem az autót, amivel fel is borultam fejtetőre. 5-en ültünk az autóba mindenki fogyasztott alkoholt, 4-en megúsztuk de az 5-nek eltört a nyakcsigolyája, de a kórházba mondták hogy meg fog gyógyulni nem vészes. Rendőrnek tanultam és nem tudom, hogy most ez kiesik vagy esetleg lehet-e még rendőr. Ha jól gondolom akkor büntetett előéletű leszek amit elég sok munkahelyen néznek.

2016. nov. 6. 19:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Az ittas vezetés csak akkor számít bűncselekménynek, ha 0,50 ezrelék fölött volt a véralkohol szint. Viszont súlyosbító körülménynek számít a baleset okozása, az utasok szállítása és a személyi sérülés. Ha ez fölött volt az alkohol szint, akkor valóban büntetett előéletű leszel és sok munkahelyre nem vesznek fel. Engem pl. anno, Paksról, az erőműből is kitiltottak amikor lekérték az adataimat a BM-től, pedig csak külsősként dolgoztunk ott.
2016. nov. 6. 22:22
 12/12 anonim ***** válasza:
Így van. Nagyon sok összetevős ez. Pontosan mi okozta a balesetet, mi került jegyzőkönyvbe, mennyi volt a véralkoholszinted, mennyivel mentél, stb. Mivel hál'istennek senkinek nem esett komolyabb baja, valószínű megúszod némi pénzbüntetéssel, egy felfüggesztettel és a jogsidat is elveszik egy időre.
2016. nov. 7. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!