Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Nehéz motorvonatvezetőnek állni?

Nehéz motorvonatvezetőnek állni?

Figyelt kérdés

Ha esetleg egy ilyet kitanulok,mennyire nehéz lesz az út? Van olyan,mi t egy b kategóriás jogosítvány megszerzése? Vagy könnyebb.

A Budapest-Esztergom vonal mentén lakom,elképzelhető,hogy ezen a vonalon is dolgoznék? Mennyire jellemző,hogy elraknak másik vonalra?

ezen a vonalon csak desirok járnak ( idővel majd flirt) viszont nyáron voltak csörgők is,akkor csörgőt nem vezethetnék?

2016. okt. 23. 15:05
 1/4 anonim ***** válasza:

Nagyon sokat kell hozzá tanulni, és nehezebb mint egy B kategóriás jogsi.

Én is mozdony vezető akartam lenni, de miután utána jártam lemondtam róla.

Bővebb infó:

8 általános után, el kell menni villamossági, vagy autó szerelő mérnöknek, és ez után még 2-3 év míg a MÁV-nál kitanulod a szakmát, persze a mérnök vizsgának sikeresnek kell lennie mert nem vesznek fel

2016. okt. 23. 16:01
 2/4 anonim ***** válasza:
Van-e olyan mint egy B kategória? :D Sokkal nehezebb. Pszichikai vizsgálat eleve, ami B kategóriánál nincs. Sokkal szigorúbb orvosi vizsgálat. Majd pedig irgalmatlan mennyiségű tananyag amit tudnod kell a jelzőlámpákról, a mozdonyokról, a legtöbb MÁVnál használatos mozdony működését és használatát meg kell tanulnod, és mindegyik eléggé más. Nem úgy van hogy te motorvonatozni akarsz, ahova vezető kell oda raknak, a MÁV az tipikusan kiürüléses elven működik, oda kerülsz ahova kellesz.
2016. okt. 23. 16:03
 3/4 anonim ***** válasza:

1 vagyok, az hogy milyen mozdonyt vezethetsz az azt határozza meg hogy melyiket tanulod!

Ezek a választási lehetőségek vannak:

Teher vonat

Személy vonat

Teher-személy vonat egyszerre

Legalább is így volt amikor utána érdeklődtem

2016. okt. 23. 16:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Én már elég rég érdeklődtem ez után, szóval valószínű azóta változtattak rajta, de az biztos, hogy a B kategóriás jogsihoz képest ez egy szenvedés, a kamionost sokkal könnyebb megszerezni, nekem van C, végül E-t nem csináltam hozzá, mert single járok.
2016. okt. 23. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!