Elmesélné nekem valaki, hogy is van ez az egész jogsi-életkorhatár rendszer? (B kategória) 16,5<elmélet<16,75<vizsga, egészségügyi, vizsga, rutin, vizsga<17<forgalmi, vizsga?
Én úgy tudom, hogy elméleti tanfolyamot elkezdeni lehet 16,5 évesen, majd 16,75 évesen vizsgázhatsz belőle.
Ekkor következik az egészségügyi, aminél ugyanúgy 16,75 év a korhatár, majd a rutinvizsga, aminél az alsó korhatár szintén 16,75 év, a vizsgáé is.
Viszont forgalmi órára csak 17 évesen mehetsz(szóval akkor mehetsz ki először forgalomba, ha már betöltötted a 17-et), és a vizsgát is csak 17 év fölött teheted le.
Na most akkor ebből mi igaz és mi nem, illetve hogy van igazából?
Istenem, mit össze bonyolítasz... Mi az hogy 16,75 év?
B kategóriás tanfolyamra az vehető fel, aki:
elmúlt 16 és fél éves
Elméleti vizsgát az tehet aki 17 évnél legfeljebb 3 hónappal fiatalabb.
Járműkezelési és forgalmi tantárgyakból vizsgát csak az tehet, aki:
17. életévét betöltötte
Ennyi.
na hát pont ezt írtam. viszont akkor a rutinvizsgához IS kell már a 17. életév? viszont a járműkezelési OKTATÁSHOZ még nem?
a 16,75 meg a (17 évnél legfeljebb 3 hónappal fiatalabb), csak rövidebb megfogalmazásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!