Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ittas vezetés? Mire számítsunk?

Ittas vezetés? Mire számítsunk?

Figyelt kérdés

Párom belement egy kátyúba és nem tudott kijönni sehogysem, ezért autómentőt hívott. Amíg várt odajött egy rendőrautó (forgalomakadályozó volt a gépkocsi), és mivel láttak nála egy pálinkás üveget megszondáztatták, aminek az eredménye 0,81 lett, ezért azonnal elvették a jogsiját, majd bilincsben vérvételre vitték, és feljelentést tettek ittas vezetés miatt.

Kérdés: Hogy lehet ittas vezetés miatt eljárást indítani, ha nem vezetett, és a kocsival el sem tudott volna indulni?

Milyen, mekkora büntetésre számíthatunk?

2016. okt. 18. 00:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
300 000
2016. okt. 18. 00:46
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

"Hogy lehet ittas vezetés miatt eljárást indítani, ha nem vezetett, és a kocsival el sem tudott volna indulni?"

Józanon hajtott egy olyan kátyúba amiből ki sem tudott jönni, majd amíg várta az autómentőn bebaxcsizott? Na ne már :D

300 000 és eltiltás ( remélem örökre ).

2016. okt. 18. 00:58
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát, gratulálok a párodnak. De mi, amíg várta az autómentőt beleszürcsölt a páleszbe?

Vagy azért ment bele a kátyúba, mert már eleve be volt piálva? :D

Mi az, hogy nem vezetett? Akkor csak úgy állt egy autó az út közepén - akadályozva a forgalmat - járművezető nélkül.

Egyébként pár hónapnyi eltiltásra is számíthattok a 300000 mellé.

2016. okt. 18. 01:14
 4/12 anonim ***** válasza:
83%

Nem kell mindig hülyének nézni a rendőrt!Nem hiszem hogy Kálámbót kéne hivni egy olyan helyre ahol ahol egyertelmű hogy valaki ivott!

Egy gerincet meg majd növeszthetne a párod meg te is a 300ezres csekk mellé mert szánalmas,hogy a történtek ellenére nem hogy magatokba szállnátok hanem máris a háborgás meg a kiskapu kereses meg a mellédumálás/kimagyarázás megy!

2016. okt. 18. 02:14
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért verték bilincsbe, mert ez az alkohol mennyiség már a bűncselekmény kategóriába tartozik. Gondolom rabosították is.. Mint írták, a 300e Ft-os bírság simán játszik, ez mellé akár 1-2 év eltiltás és utánképzésre kötelezés szintén.
2016. okt. 18. 06:27
 6/12 Koplárovics Béci ***** válasza:
78%
Egy jó ügyvéd simán elintézi, hogy az alatt rúgott be, amíg az autómentőt várta. Két hét múlva meg már embert is ölhet nyugodtan. Sajnos ez a mai világ.
2016. okt. 18. 06:37
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

1. Párja a galamboknak van!

2. Nem szeretem a tudálékos okoskodókat!

3. Az autó vezető nélkül nem megy bele a gödörbe!

2016. okt. 18. 08:05
 8/12 anonim ***** válasza:

Először is maximálisan helytelenítem én is a dolgot, DE azért nem eszik ennyire forrón a kását.

Miért az eljárás? Ahogy előttem is írták: nem hülye a rendőr. A bilincs dolgot nem értem, de a nyakamat rá, hogy nem volt együttműködő. Ez súlyosbító tényező lesz. Mivel vért is vettek tőle (nem mindig szokás egyébként) az is negatív pontozás lesz.

Egy ügyvédet mindenképpen javasolnék felfogadni. Nem lesz olcsó, egy százast nyugodtan rá lehet majd áldozni. Ez tudom soknak tűnik, de még így is jobban megússza a delikvens, mint az előttem szólók büntetései.

Hasonló légalkohol szinttel (annyi eltéréssel, hogy nem volt baleset), makulátlan 20 éves jogsival, együttműködő és bűnbánó magatartással egy emberkét tudok, aki 10 hónap kategória (!) eltiltással és 180.000-es büntivel megúszta. És ami a lényeg: NEM kellett továbbképzésre mennie.

Azt tudni kell, hogy ebből biztos hogy bírósági tárgyalás lesz. Az ügyész valószínűleg nem lesz túl szívélyes. A baleset, a pálinkás üveg, a bilincs miatt a fenti példának felhozott büntetésre nem számítanék a helyében (ennél rosszabbra inkább), de ha valóban menteni akarjátok valamelyest a helyzetet, akkor ne itt kérdezősködjetek, hanem keressetek meg egy erre szakosodott ügyvédet (vagy egy rendőr ismerőst) és vele tárgyaljátok ki a helyzetet.

2016. okt. 18. 10:49
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg ne fogadjon fel ügyvédet.

Mint a szamár úgy be volt rúgva, meg is lett az eredménye, megérdemel minden büntetést.

Minek csűrni-csavarni, meg hátha megúszom, miközben elkövette ezt az állatságot?

BKV-n is sajnos sokszor blicceltem egy időben, viszont amikor jött az ellenőr, szó nélkül fizettem ki a helyszíni 8000 Ft-ot, hiszen teljesen jogos volt a büntetés. Miért nem lehet vállalni a felelősséget a tettekért?

2016. okt. 18. 11:48
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Hogyan bizonyítod hogy nem vezette? Egyedül volt, hogy került oda? Ha te bevállalod azt hogy te elmentél segítségért, utólag nem hiszem hogy ez mondható, akkor téged is meghurcolnak: átadtad a kulcsot egy ittasnak, az már nem számít hogy ő mikor itta meg - ugrik a te jogsid is. És azt hogy nem tudott volna elindulni? Lehet csak az ittas állapot miatt nem tudott inkább kijönni... Senkit se érdekel a bíróságon hogy addig itta esetleg amíg várt, nem lett volna szabad, hisz ha kijön az autómentő, lehet csak kihúzza és mehet tovább. De egyébként ekkora eredménynél egyből lejön hogy nem akkor itta amikor várt... A vérvétel és a bilincs is arra utal hogy nem működött együtt, ami súlyosbítást von maga után. 300 000 + bevonják jó időre + utánképzés, attól függ az idő hogy mennyire nem volt együttműködő, milyen az ügyvéd, milyen a rendőr stb.
2016. okt. 18. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!