Az autósiskolánál még mindig nem kezdtem el vezetni, csak halogatják?
Már július 6. óta, amikor a kresz vizsgám sikerült elsőre, arra várok hogy elkezdhessek vezetni. Először aztmondták augusztus végén hívnak, nem hívtak, így én telefonáltam be hogy mi van. Erre azt mondták hogy mégsem tud a kijelölt oktató tanítani, átraknak máshoz. Na rá is azóta várok, azóta az irodában panaszt tettem a főnöknek is, ő aztmondta hogy rászólt az új oktatómra hogy hívjon, de még mindig nem tette.
A szerződésben persze erről semmi szó sincs, csak az, hogyha más autósiskolába átmegyek akkor 15.000 ftot kell fizessek..
Mit lehetne ilyenkor tenni ha az iskola csak halogatja hogy elkezdhessek vezetni?
Te akarsz megtanulni vezetni, nem az oktató. Ez nem középiskola, hogy az igazgató felhívja a szüleidet, ha nem mész be.
Neked egy emberhez kell igazodnod, neki pedig akár több tízhez. Hívd fel közvetlen az oktatót, és vele egyeztess időpontot.
Okulj, tanulj, bár már késő...
Milyen szerződést írtál alá?
Milyen pluszt kaptál, amiért a 15ezres lelépési díjat beírták a szerződésbe?
Az iskolaváltás díjtalan, azért pénzt nem kérhetnek, viszont, ha a tanuló kedvezményes tanfolyamra jelentkezett, a felhasznált kedvezményt vissza kell fizetni iskolaváltás esetén.
Tehát, ha az elméleti oktatás általában 20-30ezres díjából neked 15ezer forint kedvezményt ajánlottak föl, azt jogosan kérik tőled, ha el akarod hagyni az iskolát.
Ebben az esetben még azon is elgondolkozhatsz, hogy fizetsz, és lelépsz. Szappanoperát lehet írni a "kedvezményes", "olcsó" tanfolyamokról, amelyek a végelszámolásnál egy fillérrel sem kerülnek kevesebbe, mint a normál piaci áron meghirdetett tanfolyamok, de a tanulók hónapokon keresztül vannak várólistán, mert vagy nem bírják az oktatók a becsődült létszámot megfelelő ütemben vinni, vagy nem is akarják.
Néhány hete olvastam, hogy az egyik iskolában 1600 forint per óra árral meghirdetett vezetéssel húzták be a csőbe a tanulókat. Sokan le is csapnak az ilyen "lehetőségre", ami a gyakorlatban nem létezik. A KRESZ vizsga után várólistára teszik a tanulót, és amikor az ráun a várakozásra, közlik vele, hogy a kedvezményes vezetésben még mindig várni kell, de 3800-ért egy másik oktató elvállalja. - várt egy fél évet a semmiért.
Keress egy oktatót az iskolán belül, vagy lépj le tőlük.
A 15ezres lelépési díjnak mi az indoklása?
Ha a szerződést a tanfolyam (elmélet + gyakorlat) elvégzése előtt megszakitom, es a megyén belül más iskolához megyek át akkor kell 15 ezret + ha ott kedvezmenyesen tanulok akkor a kulonbozetet kifizetni. Az elmélet végének az 2016.07.10 meg is van adva, de a gyakorlatnál ugye nincs, csak hogy 28 ora gyakorlat.
Nem a legolcsóbb opciót valasztottam, a vezetés itt is 4500/óra..
Nem vagyok jogász, de ilyen szerződést alá lehet íratni a tanulóval, és az szabályos is?
Ha nem írtad volna alá a szerződést, díjmentesen távozhatnál - erről van központi rendelkezés.
Viszont aláírtál egy szerződést, abban az iskolára nézve nincsen semmi kötelezettség, csak a tanulóra...
A link nem sokat segít, mert aláírtál egy olyan szerződést, amit nem lett volna szabad (ha ragaszkodnak hozzá, viszlát)
Ha ennyi halogatják akkor én váltanék, lehet pénz de az se járja hogy megy az időd, áll benne a pénz és felejtesz is, nyűggé válik! Sajnos tényleg így van ahol olcsó ott valahogy visszaüt a dolog... Plusz órákban, várakozásban, egyik se jó. Ha most elmennél egyszer pl vezetni ki tudja mikor lenne a következő órád így?!
Én július elején kezdtem a kreszt és múlthéten már megvolt a forgalmi vizsgám pedig terhelt volt ez a suli is, hétfőn okmányirodában voltam és ezen a héten kész a kártya is.
Szia!
Én két hét halogatás után új iskolát és oktatót kerestem, semmit nem kellett fizetnem pluszban.
Az új oktatóm a bejelentkezés után 2 nappal tudott is hívni pedig 1,5 hetet ígért várakozási időnek
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!