Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha megvan a jogsim, de még...

Ha megvan a jogsim, de még ügyetelen vagyok és félve indulok el, akkor még lehetek egyszer ügyes vezető?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 25. 09:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Persze, hogy lehetsz ügyes ne keseredj el kitartás gyakorlás és menni fog csak a lényeg, hogy tényleg sokat vezess és ne enged, hogy elvegyék az önbizalmad és úgy járj mint én , hogy inkább nem vezetsz És ha lehet inkább egyedül vezess.Lehet, hogy először nehezebb lesz de hidd el jobb a ha nem okoskodik bele minden pillanatban vki. De ez csak az én véleményem mint amatőr mert mint írtam én nem vezetek addig még nem lesz egy saját autóm annyira sikerült az önbizalmamat elvenni meg az én családom hozzá állása nem is olyan. Na de neked sok sikert és kitartást.Berni
2010. ápr. 26. 11:08
 12/20 Beviz Elek ***** válasza:

Berni: Sajnos neked olyan kísérőid voltak. :(

Szerintem a legjobb, ha egy normális ember ül melletted tapasztalatokkal és nem várja el, hogy úgy vezess, mintha 10 éve lenne jogsid. Ha nincs normális ember a környékeden, akkor tényleg jobb, ha egyedül mész. Ne járj úgy mint szegény Berni :(

Apum barátnője 44 éves és eléggé bénán vezet. Sajnos az tanára is eég rossz volt, mert azzal kezdte hogy behuzta a kéziféket és tartsd az autót az úton... XD Tartott pár év szünetet, de már belerögződött rengeteg rossz szokás és már nem lehet kiölni belőle. (már nem is szabad erőltetni)

Unokatesóm 5x bukott kresszen. Nagy nehezen meglett a jogsija de a második napon a rendőrök elkapták, mert egyszerre 4 szabályt sértett. A jogsi természetesen nem volt nála... Ismerős elvitte neki, de ezek után visszafordult és index nélkül, öv nélkül és záróvonalat átlépve hajtott el (és szőkeee!!). A rendőrök fogták a fejüket. Jelenleg Bécsben él. Kimentem hozzá fél éves jogsival. Egész jól kiigazodtam ott. Elkérte a kocsit, hogy kipróbálja. Mellette ültem, de nem mertem megszólalni, hanem imádkoztam, hogy élve érjek haza. Ott már gondok vannak, amikor nem tudja, hogy melyik lámpa kire vonatkozik, illetve azt, hogy egy m0-s féle úton a szembejövő sávba kanyarodik be.

Ez csak ilyen elrettentő példa akart lenni :D Amúgy tényleg inkább valami normális ember üljön melletted, de ha olyan nincs, akkor jobb ha egyedül mész!!

:)

2010. ápr. 26. 12:00
 13/20 anonim ***** válasza:

22:43-as vagyok. bocs ha egy kicsit félreérhetően fogalmaztam. tehát: nagyjából 10.000km után tekinthető valaki gyakorlottnak. PONT

ÚJ BEKEZDÉS

amíg nem érzed magadban azt, hogy valóban rutinszerűen kezeled a kocsit, addig inkább gyakorolj kisforgalmú mellékúton. a hideg ráz ki, amikor azért állunk a busszal, mert egy gyökér nem mert menni mert azt hiszi hogy nem fér el, közben meg egy kamionnal is el lehetne férni ott....

a rutin azért fontos, mert addig a forgalmi vezetésnél a kocsi kezelésére figyelsz és nem a forgalomra, a jelzésekre. az is érdekes különben, hogy a vezetők nagy része nem az út jobb oldalán vezet, hanem a felezővonalhoz húzodva (figyeljétek meg, én mostanában nézem ezt...) ezt pl simán meg leht tanulni kisforgalmú úton is, csakúgy mint a kanyarodást, parkolást szűk helyre, stb... amíg nem tudod kezelni a kocsit, tök értelmetlen forgalomba kimenni....

egyébként meg hogy mennyibe kerül, hát sokba. de másképp nem megy.... egyébként ha meg már valakinek kocsira telik, akkor már ne ezen akarjon spórolni, ezt igenis bele kell számolni az árba....

2010. ápr. 26. 20:48
 14/20 anonim ***** válasza:

Szal akkor a 22:43-nak !

Szerinted mindenki azt figyel hogy milyen kocsi ment mögötte perceken át? ha te azt figyeled elég sok baleseted lesz!

A kérdezőnek: Nyugodtan menj be forgalomba persze legyen melletted valaki, mert ugye rutinon is kezdted valahogy! Ott is ugyan ez volt a helyzeted! Ha nem próbálod nem fog menni :) Ügyes legyél ;)

2010. ápr. 27. 21:33
 15/20 anonim ***** válasza:
ezt csak annak erzekeltetesere irtam, hogy sok vezeto nem figyeli a korulotte levo kornyezetet, ami pedig a vezetesnek egy nagyon fontos eleme lenne... lsd. defenziv vezetes. apam mar eleg sok balesetet elkerult igy, mert tudta hogy mogotte/mellette idiota megy, es inkabb ugy vezetett hogy ne keruljon bajba, illetve latta hogyha nem huzodik le, neki fognak jonni.... elvben 5-10 masodpercenkent meg kellene figyelni a kornyezetet, kutatasok szerint ez a legtobb vezetonel 20-25 mp. azert gond, mert ha az elejen nem alakul ki ez rutinbol, utana mar eleg nehez lesz kialakitani...
2010. ápr. 28. 21:18
 16/20 anonim ***** válasza:

A bátyám pesti, ott is tanult vezetni. Úgy gyakorolt, hogy este, éjjel vezetett. Így rutinja is lett és helyismerete is.

Velem kapcsolatban meg nem írok példát, mert nem szeretek vezetni. :))

2010. ápr. 29. 02:35
 17/20 anonim ***** válasza:
Nyugodtan kezdj el gyakorolni. Nekem sokadikra lett jogsim, de nem azért mert alkalmatlan vagyok, hanem mert vizsgadrukkos. Miután meglett az autóm elindultam vele és 1 hónap után jól vezettem.
2010. ápr. 29. 10:08
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bátorító szavakat, jól estek. :) Mindenkinek jó, kellemes vezetést kívánok!
2010. máj. 1. 07:45
 19/20 anonim válasza:
Gyakorlat teszi a mestert...... Rajta....
2010. máj. 3. 12:17
 20/20 anonim válasza:

Szia!

Ne haragudj, de aki nagyon bátortalan, és ügyetlen,és FŐLEG FÉL, annak oda se adnám a jogsit...(méég)

Persze mindenki ügyetlenkedik az elején, kinek meddig tart az Önálló vezetésbe való belerázódás és az autó kitapasztalása.

A legjobb sztem, ha egyedül mész el vezetni és senki nem szól bele abba mit és hogyan csinálsz. Majd rá fogsz jönni...eleinte persze míg megismerkedsz a kuplunggal és a fogásponttal stb... vmi mellékes helyen gyakorolj, ha ez meg van, akkor menj ki EGYEDÜL városi forgalomba. Sztem egyedül lehet a legjobban tanulni, mert ha folyamatosan kritizálnak, sokkal rosszabb és türelmetlen leszel saját magaddal és az autóval szemben...

2010. máj. 7. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!