Másnál is volt ilyen?
Így nem fogsz tudni vezetni.
Menj el orvoshoz, járj utána, hogy hogyan lehet megoldani a problémádat.
Melyik lábad egyébként?
Mert ha pl. a bal, akkor tanulhatnál automatán és csak automatát vezetnél, mert ahhoz elég a jobb lábad.
2: miért nem javasolnád, amit írtad? Én is azt írtam, amit te, hogy menjen el orvoshoz :)
De ha ez nem visszafordítható probléma, akkor még mindig van lehetősége automatát vezetni, ha csak a bal lábával van gond.
4: Egy szóval nem írtam, hogy kenjen meg bárkit is. Jesszus! Honnan szedsz ilyeneket?????
Képzeld, lehet automatán tanulni és vizsgázni! Csak bele lesz írva a jogosítványába ez a korlátozás. Tehát csak automatát vezethet. Ami a mai világban már nem számít nagy különlegességnek. A legtöbben, akik új autót vesznek, már automatát vesznek.
Ha ő meg csak automatát tud vezetni a lába miatt, akkor ez egy jó lehetőség lehet.
Az alsó végtag bénulásos betegsége nem kizáró ok, szerezhetsz jogosítványt, de a saját magad, és mások érdekében ezt a problémát meg se próbáld eltitkolni az alkalmasságin.
Ha biztonságosan nem vagy képes kezelni a pedálokat, vannak megoldások, amelyek persze korlátozásokkal járnak, de nem feltétlenül a vezetéstől eltiltással.
Automata váltós autóban két pedál van, mindkettőt jobb lábbal kell kezelni, de arra is van megoldás, ha valaki egyik lábával sem képes pedálokat kezelni, ilyen esetben egy ötletes segédberendezéssel kézzel működtethetőek a pedálok.
A vizsgázást ez természeténél fogva nehezíti, mert nem sok az ilyen átszerelt tanulókocsi, de vannak.
Azon pedig túl kell lépni, hogy mindenképpen lábbal kezelhető autóval közlekedj, ha arra nem vagy képes teljes biztonsággal, a vezetésközben előforduló veszélyhelyzetek esetén nagyon fontos, hogy mennyi idő alatt reagálsz, egy másodperc töredéke alatt képes vagy fékezni, vagy csak több másodperc elteltével, mert előtte "végig kell gondolni".
A lényeget nem írjátok.
Kérdező, jól volt beállítva az ülés? Tehát nem volt nagyon nyújtva a lábad, vagy nagyon behajlítva? Kényelmesen kell ülni a székben. Én például ha nagyon előre kell tolnom az ülést (mert hátul szállítunk valamit), akkor 5 perc után nekem is zsibbad a lábam, pedig full egészségesek a csontjaim. Ja és bírok ülni 20 órát is az autóban, normálisan beállított székkel.
A másik, hogy a kezdőknél még előfordul, hogy nincsenek megszokva ezzel az üléspozícióval, és furcsa nekik. De utána hamar meg lehet szokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!