Swift (2000,1.3 8V) szoros vezérlés? Dayco szíjakkal vannak problémák másnál is?
Tavaly augusztusban lett cserélve a vezérműszíj és a görgő (szerelő által), ahogyan bemelegszik az autó előjön a hang, ami a szoros vezérlésre utal, hidegen nem hallani. Szétszedtem, mondom lazítok rajta, erre meglepetésemre nem lehet. A leglazább állásban van, már csak feszíteni lehet rajta. A szíjfesztítő lap úgy áll mint a D10-es ábrán, tehát a leglazább állásban, a szíj viszont mégis szoros, alig bírtam visszatenni. Jó ez így?
A szíjfeszítő és a szíj (Dayco) biztosan a motorhoz való, a görgő (SKF) remélhetőleg szintén. A szíjra gyanakszom, Dayco volt a generátoron is, minden állítás ellenére csúszott és nyikorgott, mióta cseréltem Gates szíjra, csend lett.
Meg az is, ha 45 fokban el tudom fordítani a szíjat. Ez hideg állapotban szinte megvan. Melegen meg jön a "nyöszörgés", ami a szoros vezérlés hangja. Ilyen:
45 fok helyett 90, rosszat írtam.
A Dayco ismét leszerepelt, a Gates pedig ismét bizonyított. Kicseréltem a szíjat Gatesre, könnyen felment, megfeszítettem, a hallott hangnak pedig nyoma sincs még melegen sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!