Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ugye az Ubert betiltották...

Ugye az Ubert betiltották nálunk. Van valami alternatíva?

Figyelt kérdés
Nem taxira gondolok, hanem valami Uberhez hasonló alkalmazáshoz.
2016. szept. 21. 18:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

#10: Az Uber maga nem tudott adót csalni, ugyanis közel 0 jövedelme volt, az Uberes sofőrök csaltak adót (kb. ugyanúgy, ahogy a taxisok).

Arról nem akarok vitatkozni, hogy melyik a kényelmesebb szolgáltatás, mára fél tucat taxis app létezik, ki-ki kénye kedve szerint tud választani, de azzal aligha lehet vitatkozni, hogy az Uber nem minősül ride-sharing szolgáltatásnak, mivel on-demand rendszerben működnek.

2016. szept. 21. 21:19
 12/21 anonim ***** válasza:

Nyilván - én soha nem is hallottam, hogy az Ubert bárki ride sharingnek nevezte volna.

Az UBER sofőrök meg sokkal nehezebben csaltak adót, mint a taxisok, ugyanis 0 volt a kp forgalom.... Innentől kezdve ha akarta volna könnyedén kontrollálhatta volna 100%-osan a NAV ha akarja. Nem az ellehetetlenítés lett volna a megoldás. Ezért mondom, hogy ez csak duma volt, a tönkretétel politikai kérdés volt.

Ha már App - lehet az én ismereteim hiányosak, de melyik taxi társaságnak van BP-en olyan appja, amivel:

- Online rendelek 1 klikkelésre kocsit

- Látom hol a kocsi ami értem jön live

- Ellenőrizhetem merre mentünk (akár utólag is), ez által kontrollált az út

- Nincs pénzforgalom a fuvar után

- Cserébe mindig van online letölthető számla, külön vezetett céges út, stb...

Csak mert én ilyet egyet sem tudok, de szívesen kipróbálnám.

2016. szept. 21. 21:43
 13/21 Barbell Deadlift ***** válasza:

Elég nagy zavarok vannak a fejekben...Az Uber sofőrök tevékenysége SOHA nem volt legális ebben az országban, ugyanis már a rendszerváltás óta vannak taxis és személyszállításról szóló törvénynek, az Uber sofőrök meg nem feleltek meg semminek. Maga az Uber cég tevékenysége is törvénybe ütköző volt, igaz, az csak egy utólagos törvény módosítás miatt lett illegális.

Egyébként lehet utálni a taxisokat, csak az az egy gond van, hogy az Uber sofőrök jelentős része ex-taxis volt, akiknek bevonták az engedélyüket, csalás miatt. Innentől kezdve vicces azt hallgatni, hogy minden taxis szemét, de minden Uber sofőr jó fej :)

Ez a vita meg nevetséges arról, hogy "az Uber nem taxi, hanem sharing economy". A kivonulásuk előtt a magyar leányvállalat vezetője nyilatkozta, hogy 1200 munkahely fog megszűnni :) El kéne dönteni, hogy most sharing economy-utazás megosztás, költség kímélés, vagy pedig 1200 munkahely :) Akármennyire hülyék a taxisok, annyi logikai bukfenc volt az Uberes nyilatkozatokban, meg megvásárolt sajtó cikkekben, hogy öröm volt nézni.

2016. okt. 14. 13:06
 14/21 anonim ***** válasza:
25%

"Maga az Uber cég tevékenysége is törvénybe ütköző volt, igaz, az csak egy utólagos törvény módosítás miatt lett illegális."

Oh, mifene...

"az Uber sofőrök jelentős része ex-taxis volt, akiknek bevonták az engedélyüket,"

Gondolom ez egy magalapozott, hivatalos, UBER által kiadott információ, még véletlenül sem egy hasraütés ellenpropaganda :)

Amúgy már itt is van rá az alternatíva:

[link]

2016. okt. 14. 14:03
 15/21 anonim ***** válasza:

"Gondolom ez egy magalapozott, hivatalos, UBER által kiadott információ"

Jaja, ha az UBER mondja, tuti úgy van. Én örülök, hogy betiltották nálunk ezt az élősködő bandát!

2016. okt. 14. 19:14
 16/21 anonim ***** válasza:

Na, mert akkor honnan az infó? Mert olyan légbőlkapott baromságokat, mint, hogy minden taxis adót csal és egy bunkó én is tudok mondani, attól még nem lesz igaz.

Amúgy te taxis vagy ugye? Mert taxison kívül még senkitől sem hallottam, hogy milyen jó, hogy betiltottak valamit ami olcsóbb, kényelmesebb és jobb volt, mint a taxi...

2016. okt. 14. 19:23
 17/21 Barbell Deadlift ***** válasza:

Kedves 74%-os válaszoló!

Konkrét eseteket tudok, amikor a taxisnak bevonták az engedélyét csalás miatt, és mit ad Isten, pár nap múlva már Uber sofőrként tevékenykedett, természetesen taxi autóval, de fehér rendszámmal. Vagy te is elhitted azt, hogy azért van ennyi rengeteg sárga "uber autó", mert a taxis rájött, hogy jobban megéri fél áron dolgoznia, 25%-os leadóval?:)

2016. okt. 18. 00:28
 18/21 anonim ***** válasza:
Ugye érzed a különbséget a között, hogy tudsz ilyenről és a "sofőrök jelentős rész". Mert ez ilyen tipikus ferdites.
2016. okt. 18. 07:22
 19/21 Barbell Deadlift ***** válasza:

74%-os!

2015 év vége felé eléggé megszaporodott a sárga uberes autók száma, nem tudok pontos adatokat erről, de sok esetről hallottam, plusz láttam a saját két szememmel. Az Uber facebook oldalán kb. naponta kiírta valaki, hogy "jééé, taxis autó jött értem, biztos rájöttek, hogy jobban megéri"...De teljesen mindegy, mert ha csak egy hiéna dolozott uberesként, már az is sok :)

2016. okt. 18. 16:32
 20/21 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom mi a jobb, ha 100-ból 1-2-10 überes másodállású hiéna volt, vagy hogy 100 taxisból 90 élből az...
2016. okt. 18. 18:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!