Hogyan tudnék jobban vezetni? Nagyon bénának érzem magam.
Mitől lennél ügyes, ha szinte sosem vezettél még? Majd pár év múlva talán tartasz valahol, de akár hamarabb, ha nagyon sokat fogsz vezetni.
Nagyon sok óra kell, hogy tudj vezetni, a kötelező duplája plusz egy jogsi mellett még simán ön- és közveszélyes lehet az ember, bár ez egyesekre egész életükben jellemző...
Ne idegeskedj, ha esetleg tennéd, de ehhez tényleg idő kell. A parkolás főleg nehéz. A párom a kötelező óraszám duplája után is feltűnően béna volt benne, a vizsgája azért meglett s vett autót. Nem használjuk gyakran, de 2-3 év elteltével már nem iszonyúan ferdén és lassan állt be a parkolóhelyre a boltnál. Egy trükkösebb garázsajtó azért viszi a lámpáját, abban végképp nincs tapasztalata.
S nem béna, rengeteget vezetett már életében, csak motorral.
14 óra után mégis mit vársz?
Az 500 ezredik kilmétr után már tisztában leszel magaddal.
Én is bizonytalan voltam. Kb. 1 év után tud az ember nagyon magabiztos lenni, de még akkor is hiányzik a rutin. Ezért is csinálnak a legtöbben 1-2 év után hülyeséget.
30 óra alatt még senki sem tanult meg vezetni. Aki a vizsgán nagyon spíler, az sokat gyakorolt otthon fater kocsijával.
Gyakorolni kell, más megoldás nincs. Ha a vizsga előtt akarsz, akkor kell egy autós családtag/barát és pl. a parkolást kis utcában remekül lehet gyakorolni jogsi nélkül is.
Vizsga után meg ha van kocsid, kell egy bejáratott, ismerős útvonal (munkahely, suli, bolt) és minden nap 1-2x végigmenni. Az első 1-2 hét nehéz lesz, aztán utána amikor már unalmas lesz mindig ugyanazom az úton menni, lehet kezdeni a hosszabb/más utakat.
Ha megnyugtat, én szerintem már túl vagyok az 1 millió km-en, de nem tartom magam jó sofőrnek. Rutinosnak viszont nagyon :)
Mi értelme itt 500ezer meg 1 millió km-t emlegetni?
Ő attól tart hogy a vizsgája sem lesz meg.
Próbálj figyelni de ne görcsölj rá.
Ami hibát már elkövettél azt próbáld ne elkövetni ujra.
A heti 1 kevés, abból is tanulhatsz ha valaki mellett ülsz aki már tud vezetni és figyeled hogy csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!