Meddig csinálhatom meg az elsősegély vizsgám, ami B kategóriás jogosítványhoz szükséges? (fontos! )
2 év a vizsgára vonatkozik.
Én se vizsgáztam, elmentem külföldre.
Kihagytam 2 évet, buktam az egészet.
Mondjuk kint csináltam jogsit, de az itthon nem volt érvényes. Mindenesetre kértem rá engedélyt és tehettem tanfolyammentes vizsgát.
Vicces volt, a vizsgabiztos 3x akarta bemagyarázni hogy nem jól csináltam és megbuktat.
Mondtam neki hogy nem most jöttem le a falvédőről, ha szórakozni akar, azt munka után tegye, de szimplán megszokásból ne vizsgáztasson újra.
„A sikeres közlekedési alapismeretek vizsga” … „két évig érvényes.” ← 14. § (1)
„3) Ha a vizsgázó az (1) bekezdésben meghatározott időtartam alatt az adott kategóriához, kombinált kategóriához tartozó vizsgákat sikeresen nem fejezi be, minden sikeres vizsgája érvényét veszti. Újabb vizsgát csak a tanfolyam megismétlése után tehet.” ← 14. § (3)
↓
Tehát, számodra 2016. október 9-én 24:00 a határidő.
Az elsősegély vizsga is kötelező, annak is meg kell lennie a sikeres elméleti vizsga utáni 2 éven belül. Hacsak nincs felmentésed alóla (pl. orvosi diploma, védőnői, dietetikusi, mentőtiszti, gyógytornász stb. oklevél). De
Bocs', ellopódott:
De, ha van felmentésed, akkor annak igazolásának is meg kell történnie a 2 két éven belül.
Az elsősegély vizsgád a sikeres forgalmi vizsga előtt (!) 99 évvel és utána 99 évvel bármikor meglehet.
Egy kikötés van. Nélküle nem kaphatod kézhez a jogsit.
Vannak felmentések, pl. olyanoknak nem kell eü vizsgát tennie, akinek hivatásánál fogva rendelkezik már ilyen ismeretekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!