Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Horvátországi Parkolási...

Horvátországi Parkolási Bírság megfizetését teljesítenéd ebben az esetben?

Figyelt kérdés

2013.04.13. án Eszék (Osijek ) városában parkoltam és ma 2016.09.07.-én kaptam egy fizetési felszólítást, egy Magyar parkoló társaságtól ( EQUAL Hungary Parking Kft.)

mely társaság állítólag szerződésben áll a Horvátországi ELEKTROMODUL D.o.o. parkolási céggel. Azaz a Horvát parkolási cég 3 év.4 hónap után megbízott egy Magyar céget , hogy ez a Magyar cég a hatóságoktól kérje ki az autóm rendszáma alapján az adataimat, majd a kapott adatokat ki közvetítse a Horvát parkolási cég felé és egyben a részemre küldjön egy fizetési felszólítást, miszerint fizessem meg az évekkel ezelötti parkolási bírságot 2976 ft. ot és a 17.000 ft. eljárási költséget (eljárási költség a Magyar parkolási cég költségeként szerepel a felszólításban) A felszólítólevélhez bizonyítékként csatolva van egy fotó, ami kb. 1 m távolságból van fotózva és semmi más nem látható rajta mint az autóm első rendszáma, az autó hűtőrácsa és a két fényszóró, valamint az autó első szélvédője. A fotó az autó hűtő rácsának magasságában és kb. 1 méterről készült. Nem látszik sem az autó belseje sem a műszerfal sem az utcai környezet, sem az autó hátsó vagy oldalsó része. Megjegyzem: ha én három évvel ezelőtt vettem parkolójegyet az meddig vagyok köteles őrizni, hogy "kérés" esetén be tudjam azt mutatni?

Végezetül, te mit tennél az esetemben? Mit kellene csinálnom ?

Őszintén ! te megőrzöd évekre a parkolási jegyeket és emlékszel is , hogy évekre visszamenőleg hol mikor parkoltál, egyáltalán te vezettél és parkoltál annó vagy valamely családtag ?!

Megjegyzés: Parkolási díj fizetésről soha nem kaptam értesítést,figyelmeztetést,stb. csak most, 3,5 év múlva.

#Horvátország #parkolás #bírság #Eszék #megfizetés #parkolási bírság Horvátország #EQuAL Hungary Parking Kft. #ELEKTROMODUL d.o.o.
2016. szept. 7. 23:59
 1/7 anonim ***** válasza:
37%
Még ha a szabálytalan parkolásra nem is, de arra azért csak emlékszel, hogy akkor szeptemberben Horvátországban volt-e az autó, nem? Mert ha igen, akkor elég valószínű, hogy nem csak lehúzásból találta ki valaki, hogy 3 évvel később lehúz egy random fényképpel, hanem tényleg szabálytalanul parkoltál. Ebben az esetben meg nem nagyon nincs miről beszélni.
2016. szept. 8. 00:06
 2/7 A kérdező kommentje:

Hogy akkor 2013.04.13.-án éppen kint voltam-e Horvátországban ? Megmondom őszintén , nem emlékszem.

Egyébként meg , szinte minden hónapban legalább egyszer de van úgy, hogy akár hetente többször is kint vagyok vagy valaki (családtag) kint van az autóval Horvátországban, többek közt elég gyakran Eszék városában is. Magyarul azt akarom mondani, hogy egy évben nem csak egyszer megyek Horvátországba és így mondván viszonylag könnyű vissza emlékezni,hogy abban az évbe voltam-e nyaralni vagy sem.

2016. szept. 8. 00:21
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha a jogalapot megtalálták arra, hogy az adataidat megkapják, ezek alapján fizetésre szólítsanak fel, akkor kétlem, hogy a pont a behajtást fogják elmúlasztani. Vagy kifizeted, vagy a bíróság elé viszed a dolgot.
2016. szept. 8. 03:32
 4/7 Johnny Bravo ***** válasza:
A kapott levelen biutos van valami ügyintezo nev meg telefonszam!En a helyedben ot hivnam fel hogy ilyenkor megis mi van
2016. szept. 8. 07:43
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én mindenképp megkerdeznék egy ilyen ügyekben jártas ügyvédet. Mondjuk az ő óradíjuk akár a bírság összegének a felét is elérheti, szóval van kockázat. Ugyanakkor ha nem fizeted be, de jogos a követelés, akkor bizony tovább nő az eljárási költsége a magyar félnek.
2016. szept. 8. 08:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Ertem h mi a bajod ezzel az egesszel,de szerintem sem lehuzas hanem tenleg tilosban parkoltal.Nekialhatsz ugyvedet fogadni meg hadakozni h ez a fenykep nem bizonyit semmit,meg hogy a cetlit nem vagy koteles orizgetni de a vegen dragabb lesz a hus mint a leves,en kifizetnem es mennjenek a francba...
2016. szept. 8. 20:03
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek aki eddig hozzászólt !

Várom a további véleményeket, hozzászólásokat !

Azt a döntést hoztam, hogy mellőzöm az ügy jogi útra terelésének lehetőségét. Azaz nem vitatom, hanem kifizetem a követelést.

Kizárólag csak azért hoztam ezt a döntést , mert pillanatnyilag nem álok abban az anyagi helyzetben , hogy megtudjam finanszírozni az igazam bizonyítását az esetleges Bírósági tárgyalások lefolytatása alkalmával.

Igen az is igaz, hogy amennyibe bele kerülne az igazam, azaz a bizonyithatattlanság bebizonyítása, annyi a jelenlegi bírság összege is.

Egyébként meg úgy gondolom , hogy 90 % biztonsággal megnyerném az ügyet és nem kellene fizetnem a parkolási bírságot. Szerintem a parkoló társaság nem rendelkezik minden kétséget kizáróan elfogadható bizonyítékkal, hogy azzal igazolni tudná az igazát a követelésének jogosságát. Még azt is nagyon elképzelhetőnek tartom, hogy ha nem fizetném ki a követelést, azaz semmibe venném a Magyarországi parkoló cég levelét, szerintem nem kerülne az ügy bíróság elé.

Száz szónak is egy a vége, jelenleg nincs kockázati tőkém amit fel tudnék áldozni az ügyre.

2016. szept. 13. 01:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!