Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Az autót miért tartják státusz...

Az autót miért tartják státuszszimbólumnak?

Figyelt kérdés

Szerintem egyáltalán nem státuszszimbólum, hanem egy szükséges eszköz.

Én fiatalként, szeretem az autókat.Szeretem, ha kényelmesek, testre szabhatóak, tele vannak kényelmi funkcióval és minden elektromos rajtuk.

Olyan munkahelyem van, ahol kötetlen a munkaidőm.Vannak napok, amikor már kettő órakor lelépek,főleg pénteken, de volt már rá példa, hogy 7-ig bent voltam.

Ehhez pedig kell az autó.

Én is szeretem őket cserélhetni.De, nem azért, mert felakarok vágni, hanem mert megunom a típust.

Kezdtem egy Golf négyessel.De, fapados volt, meg kényelmetlen.Aztán vettem egy Corollát.Az sem tetszett, modernabb volt, mint a Golf,de nem az igazi.

A mostani autóm pedig egy Laguna III-as.Nagyon baba.Modern, erős,dízel, különleges a dizájnja.Megfordulnak utána az utcán.

Persze, a legtöbb ember csak azt látja, hogy cserélgetem a kocsikat.

A kocsi számomra olyasmi, mint a mobiltelefon.Nehéz lenne nélküle létezni.

2016. aug. 28. 17:21
1 2
 11/12 Alex Fly ***** válasza:
Évtizedeken keresztül elég nehéz volt autóhoz jutni. Éveket kellett várni, hogy az ember hozzájuthasson. Tehát akinek volt, az mindegy kivááltságos státuszba került. Ez a rendszer már véget ért, de az emberek gondolkodásmódja ezt nem követi azonnal: el kell telnie még pár évtizednek, mire ez a mentalitás lassan kihal...
2016. aug. 30. 22:42
 12/12 anonim ***** válasza:

"Évtizedeken keresztül elég nehéz volt autóhoz jutni. Éveket kellett várni, hogy az ember hozzájuthasson. Tehát akinek volt, az mindegy kivááltságos státuszba került."

Az egy dolog. De hogy lássátok, hogy nem csak a magyarok hülyék:

Sok németországi, echt németet ismerek. Van egy autópálya mérnök, kb családi barátnak tekintjük egymást. 4 tagú család, 2 szülő, 2 gyerek. Ahány tag, annyi autó: apa új Audi A4, anya új VW Tiguan, viszont a 20 éves csaj Suzuki Swift (!!), és a most 18 évet töltött fiú kapott egy 1.4-es 4-es Golfot, full fapad. A csávó mégis a fellegekben van, annyira örül az autónak. Pedig mindig jól álltak, mindig volt rakás autójuk, a kisvárosban ahol élnek minden udvaron minimum 2 autó, tehát senki le sem sz**ja a régi Golfját. Mégis nagyon örül ő is, mint ahogy a többbi fiatal is az autónak. És ez valószinüleg meg is marad egész életében, hogy szeresse az autókat. Tehát az emberekben megvan ez, hogy vágynak az autóra, ha kell, ha nem, függetlenül az országtól.

2016. aug. 31. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!