Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Félek vezetni, pedig már vagy...

Félek vezetni, pedig már vagy 1 éve van jogosítványom. Mit tehetnék, hogy ne féljek?

Figyelt kérdés

lassan 1 éve van jogsim, nem azt mondom naponta vezetek, de munkába autóval járok ami olyan napi 10 km.

Ha megyek melóba, 1 nap meló 1 nap szünet mert 24 órázok. Kvázi ezért nem vezetek naponta :) ;)

Most is jöttem és féltem mert állandóan lefulladok. Férfi létemre, szégyen. Azt fontolgatom, hogy busszal fogok járni már, de ez nem állapot.

2016. aug. 19. 22:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%
Most akkor a lefulladástól félsz? Vegyél automatát ha nincs érzéked a kézihez.
2016. aug. 19. 23:02
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Menj el egy vezetéstechnikai tréningre vagy válts automatára ha a lefulladástól félsz. Ha magától a forgalomtól, akkor szemléletváltásra lesz szükséged.
2016. aug. 19. 23:07
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nincs elég rutinod, és viszonylag keveset is vezetsz. Szerintem kérj meg egy ismerőst aki jól vezet hogy menjetek el egy jó nagy körre, most azt a pénzt üzemanyagra ne sajnáld és gyakoroltasson téged a vezetéshez. Előbb utóbb, ha kitapasztalod menni fog az. Nekem amikor meg lett a jogsim, akkor 1 hónapig én is szinte mindig lefulladtam nulla rutinnal persze. Az az 1 hónap kevés volt mert a szüleim úgy döntöttek hogy eladják az autót, mert akkor jött a válság is, meg ugye akkor egyedül csak én dolgoztam a családban 5 hónapig és amikor egyre több minden ment tönkre a lakásba, és szinte nullán voltunk anyagilag, el kellett adni az autót. Az idő alatt még lebírtam tenni a jogsit mert az a pénz arra volt félretéve csak 22 éves koromig húztam az időt ezzel, nem tudom miért. Akkor 2 évig nem vezettem. Amikor a munkahelyemen spóroltak a létszámmal és ugye a főnököm kitalálta hogy legyek anyagbeszerző és a környező üzleteket kellett járjam vagy ahova épp küldött akkor mondta hogy jogsim van. Oda adta a két személyes dobozos autót, hagyott időt hogy beleszokjak, arra ott volt a telepen a hatalmas hely ahol picit tudtam gyakorolni, de így is fulladoztam folyton, meg bénáztam meg minden. Akkor a főnököm berágott és megkért hogy vigyem őt el 50 km-rel arrébb lévő városba, és amikor vezettem akkor ő tanított, adta a jó tanácsokat és megtanított arra hogyan érezzek rá jól az elindulásra, meg az elsőbbség adásnál se várjak órákat mire egy autó elmegy aki előtt ötször átbírok menni. Persze ő nekem sokat segített ebbe, és amikor már a szüleimnek is lett állása, meg én is kezdtem utolérni magam. Meg közbe lett egy párkapcsolatom, és ugye hamar becsúszott a gyerek, és sajnos olyan helyen laktunk ahonnan a szomszéd városba kellett bejárni szinte mindenért. Ezért is mondta a barátnőm hogy kapjam össze magam és vegyünk egy alap autót, mert anélkül nem tudunk érvényesülni.
2016. aug. 20. 00:06
 4/12 anonim ***** válasza:
33%
Kicsi hangra halgass! Buszozzál
2016. aug. 20. 08:01
 5/12 A kérdező kommentje:

Automatától félek. Használtat nem merek venni újra meg nincs pénzem, néztem kb. 4-5 millióért tudnék egy olyan autót venni ami automata és új. Nos, én dolgozok, szóval szó nem lehet róla, hogy ennyi pénzt összehordjak.

Marad ez manuális vacak.

Tegnap kereszteződésbe fulladtam majdnem le, és a teherautó nem állt volna meg. Az is gond, hogy nem mer senki mellém ülni, csak az akinek nincs jogosítványa, de szerintem ő is át fogja értékelni az életét ha lesz és visszagondol rám. Oktató mindig mondta, hogy jól vezetek sőt még a vizsgabiztos is, azt mondta, hogy a mai nap de talán a héten én vagyok a legjobb vizsgázó, és gratulál. Állítólag a legszemetebb vb volt a városba, még mondták is, hogy lehet ki kéne hagyni a vizsgát, nála nem mernek vizsgázni az emberek. Persze szerintem ez csak púler duma volt... vagy lehet jó napja,esetleg hete lehetett. Nem vette rajtam észre a félelmet, vagy nem tudom.

Ha belefeccöltem már vagy 150 ezret ezért a plaxtik kártyáért szerintem ki is kéne tudni használni! Még mindig buszoznák ha nem lenne autóm, 1 óra múlva érnék be. Ezt nem akarom.

2016. aug. 20. 09:26
 6/12 veterán vas ***** válasza:
100%

A mostani manuálistól félsz, hogy lefullasztod. Értem.

Azt írod, az automatától is félsz. Az már furcsa, hogy ilyet még nem vezettél, de attól is félsz.

Fokozza a bajt, hogy nem csak magától az automata használatától, hanem már a megvásárlásától is félsz.

Az már csak hab a tortán, hogy aki beül melléd az is fél.

A helyedben nem erőltetném az autóvezetést. :(

2016. aug. 20. 12:51
 7/12 A kérdező kommentje:
Amúgy az automatától azért félek mert elromlik az drágább mint maga az autó..
2016. aug. 20. 14:27
 8/12 veterán vas ***** válasza:
100%

Az ételtől is lehet félni, mert ilyen melegben könnyen romlik, és kapsz egy gyomormérgezést.

Az öreg épületektől is lehet félni, mert pereg a vakolat ás a tető és a fejedre esik.

Az utcára sem érdemes kimenni mert sok a bűnöző.Kirabolnak megvernek....

Ne haragudj, így nem szabad gondolkodni, így az egész életed egy merő rettegés. :(

2016. aug. 20. 16:49
 9/12 A kérdező kommentje:
Eddig is az, akarom írni most is az.
2016. aug. 20. 20:09
 10/12 anonim ***** válasza:
A félelem az elején valamennyire normalis de ha ENNYIRE tartasz a vezetéstől akkor szerintem keresd meg az oktatódat és nenjetek még egy két kört h magabiztosabb legyél :)
2016. aug. 25. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!