Van lehetőség vagy nincs?
Elkezdtem a B kategoriás jogsit lerakni de nincsen rá most pénzem így uyg gondoltam hogy megcsinálom az AM kategoriát.
Van arra lehetőség hogy "B" kategoriából áttesznek "AM" kategoriába?
Az elmélet megvan már csak a gyakorlat kéne de most nem tudom fizetni és motornál már van rutinom.
Minden egyes kategóriának megvan az arra vonatkozó KRESZ- szabálya. Tehát ha AM, ha B, ha C, ... mindig új kreszvizsga kell. Az alapból 40 vizsgával, tanulással együtt....
Azon kívül ha az elmélet megvan, akkor van egy kis időd össze kaparni 3x 40000-et (nálunk 4000 / óra, és 10 órákat fizetek,míg letelik a kötelező 30, majd utána meglátjuk hogy kell e még plusz óra) Számolj utána, hogy megéri e másikba kezdeni.
Ez így nem oldható meg, mert AM-hez AM kresz vizsga kell és ha arra mész át akkor egyrészt arra újra be kell iratkozni rá, tehát újra az elmélet ára, újra vizsgadíj, másrészt ha a B-s Kresz vizsgától számítva 2éven belül nem teszed le a B-s forgalmit akkor újra kell azt is kezdeni elölről, ráadásul a legtöbb helyen 10órás lebontásban fizeted, ez sokkal könnyebb, de nem kötelező rögtön elkezdeni csak célszerű.
B-ben nincs benne a motor kezelése, műszaki része, bár megkapod amúgy vele az AM-et automatikusan, de vizsgázni így nem lehet. Miért mennél el egy olyan tanfolyamra pluszba amit megkapsz ha leteszed a B-t? Értelmetlenné válik, csak buksz vele pénzt.
B-s vizsgával autóval kell vizsgázni. Így nem jössz ki jobban. Ráadásul a motoros órák alig valamivel olcsóbbak, hiába kell kevesebb. Nálunk 3500 egy óra autó, 3000 egy óra motor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!