Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Busz vagy kamionsofőrködés?

Busz vagy kamionsofőrködés?

Figyelt kérdés
Fizetésektől most tekintsünk el; melyik az élhetőbb? ki melyik lenne szívesebben ha megtehetné? indoklást is légyszi :)
2016. júl. 29. 18:34
 1/6 anonim ***** válasza:
71%

Kamionsofőr, amit én belelátok: hetekig magában van, csak idegenekkel áll szóba, a kabinban éli le az életét, ott alszik, eszik meg csinál mindent. Nagyrészt csak autópályát lát, a szép városoknak is csak a szélét látja, ahová rakodni megy.

Buszsofőr (most távolsági, túristabuszosról beszélek): exotikus, gyönyörű helyre hordja az utasait a busszal. Nagyon ritka, hogy 24 órát le kelljen húzni egyhuzamban a buszban tartózkodva, úgyis jön majd a jó kis hotel, sokszor igen magas szintű, ahol az utasok is megszállnak. És a nyári időszakban ugye a tengerre hordják a túristákat, ez azt jelenti, hogy ott fizetve van neki a hotel és a kaja, aztán ott azt csinálsz amit akarsz.

Persze nem ennyiből áll a buszsofőrködés, de én ezt látom benne, mint turizmusban dolgozó szakember, régen rengeteget vittük a túristákat busszal, és sokszor irigyeltem a sofőröket, hogy vezetik a jó kis buszokat (imádok vezetni mindent), és utána ők is úgy nyaralhatnak, mint a túristák.

2016. júl. 29. 19:27
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csakis a kamion jöhet szóba, mert nem szeretem az embereket, beszélni se szeretek velük.

Pl egy gyerek sírást hallanék engem már idegesítene, meg hogy az utasok nem bírnak ki 2 órát meg állás nélkül én meg akár 8-9 órát is kibírok.

Buszozni az menjen aki bírja az embereket, és szeret beszélgetni. Talán hamarabb csípsz fel egy lányt ennyi az előnye a busznak

2016. júl. 29. 19:38
 3/6 A kérdező kommentje:
köszi
2016. júl. 29. 19:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Tudom hogy azt írtad hogy tekintsek el a fizetéstől, de a kamionozással sokkal jobban lehet keresni, és lényegében ez a legfontosabb szempont. Ugyanis főként ezért döntenek sokan a kamionozás mellett. Nekem ez azért fontos szempont, nyilván nem az egyetlen, de lényeges tényező. Nekem a kamionozás sokkal jobban bejön, mint a buszozás. Szép helyekre juthatsz el, persze főként az autópályán haladsz, de attól még vannak gyönyörű szakaszok. Ha időben teljesíted a fuvart, ugyanúgy jut egy kis szabadidőd erre-arra. A kamion olyan mintha egy guruló ház lenne, sok mindennel fel is van szerelve. Nyilván sok mindentől függessz (cég,idő) és nagy a felelősség, viszont legalább nem emberéletekért, hanem "csak" a rakományért felelsz. Én biztos hogy a kamionozást választanám. A buszozás borzasztóan fárasztó, felelős munka, amit nem fizetnek meg eléggé. Hacsak nem valami utazási irodánál dolgozol, akkor nem is mész igazán szép helyekre. Egy életen keresztül a város, vagy éppen a megye településeit bámulni meg számomra elég kiábrándító. Persze ha buszozol nem kell olyan sok időt távol töltened a családodtól, valóban kicsit talán lazább a póráz és kicsit jobban bánnak veled, de nekem még így sem vonzó. De hát minden ember döntsön belátása szerint.
2016. júl. 29. 21:43
 5/6 anonim ***** válasza:
kérdezz meg olyan kamionosokat akik előtte buszsofőrök voltak, hogy miért hagyták ott... az idióta hülye birka emberek miatt, ezért is jó a kamionozás, nem vagy rákényszerítve az idióta parasztokra
2016. júl. 30. 15:36
 6/6 anonim ***** válasza:

és ki talál ki ilyen fa*zságokat, hogy a kamionos csak autópályán megy? Most 2 hét alatt alig mentem pályán, ilyen baxom falukban jártam egyfolytában meg országutakon... hülye idióták inkább maradjanak csendben mert ez csak az ő szegénységi bizonyítványa.

Ja és jártam már Párizsban is BENT, kamionnal. Nem pont a centrumban, de bent, és te? Na ennyi, és nekem még fizetnek is érte hogy ilyeneket lássak

2016. júl. 30. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!