Automata sebváltós autót könnyebb vezetni?
Ez attól függ.
Ha korábban rutinos sofőr voltál, akkor visszarázódsz a manuálisba is egy kis idő után.
Ha viszont korábban is csak hébe-hóba vezettél, miután letetted a jogsit, azóta meg semmit, akkor nemhogy manuálisba, de automatába is baromi nehéz lesz visszarázódni. Mindenféle rosszindulat nélkül, én javasolnám, hogy vegyél vezetésórákat.
az automata vezetése igazán kellemes, nincs járműkezelési gond.
Vegyél nyugodtan egy szimpatikus hagyományos automatát, aztán pár óra alatt belejössz.
most jön az, hogy ha nam figyelsz, elgurul, meg drága a javítása, meg dögunalom, és többet is fogyaszt..
huszonöt éve van saját automatám(a cégesek kéziváltósak), még sosem volt baj egyik kocsimmal sem..a fogyasztás sosem érdekelt, csak haladjon, és a fékről is csak induláskor veszem le a lábam.
a hagyományos hidraulikus váltók nagyon ki vannak találva, főleg a japók gyártanak örökéletű darabokat.
a kérdésedre válaszolva: igen, könnyebb.
Hoper
Automatanal a fék felengedesevel tudod szabalyozni a sebesseget. Ha teljesen felengeded, alapjaratig gyorsit, ha az autó megáll és nyomod a feket folyamatosan, uresbe teszi az autót és ha felengeded a feket ismet sebessegbe teszi.
Vegyél egy Opel corsat, az adott ki felautomata szeriat, azaz kuplunk nincs, de valaszthatsz h ő valtogasson vagy te, és valtogqtas is olyan mint a F1es autokon. Fogyasztasba nem erzek kulonbseget, városban 6, kint 5-5,5 és egy 1,2es autom van.
Nagyon könnyű megszokni az automata váltót. Én is felváltva - akár naponta többször - használok manuális váltós autót is.
Miért kellene a féket nyomni állandóan? Piros lámpa, parkolóba teszem, ha látom vált a lámpa, direktbe.
Tolatni is könnyű, rükverc és fék engedése.
Elgurulni elég érdekesen lehet. :) Ha benne ülsz, csak észreveszed, hogy mozog az autó. Ha a motort leállítod, akkor - a legtöbb típusban - nem tudod kihúzni a kulcsot.
A lényeg, én szeretem, általában a férfiak "unatkoznak", ám nekik ott a steptronic, amit én soha nem használok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!