Fel lehet menni gyalog a Citadellához?

Persze hogy fel lehet menni! Szerintem már BKK busz nem is jár fel, bár ebben nem vagyok biztos.
Meredeknek így konkrétan nem mondanám, mert ahol út van, az nem vészes, a lépcső meg nyilván lépcső, ha meredek is, szóval...
Na a lényeg az, hogy nem vészes megmászni. Ha gyorsan akarsz feljutni, akkor fix, hogy leizzadsz. De ha ráérősen sétálva, meg-megállva, akkor kellemes.
Több irányból is fel lehet menni, vegyél elő egy térképet!
A leglátványosabb, ha a Gellért-tér felől indulsz. Itt érdemes útba ejteni a Sziklatemplomot! Aztán felfele, több ösvény is van, de elől a lépcsős szakaszokról a legjobb a kilátás a városra és a Dunára.
Fent a szobor alján lehet üldögélni és bámulni pl a Margit-híd irányába, az tök jó. Mögötte ott a citadella, hogy abban most mi van, azt nem tudom. Rég voltam benne...
De még itt a citadella bejáratával szemben az autóút túloldalán érdemes szétnézni, ott is egy jó kilátó pont van.
Aztán fent, de a citadella mögött, a Budai-hegyek felé pedig virágos-parkos és fás részek vannak, ott kevesebb a tömeg és jó ott sétálni és másfele nézni a kilátást.
Ha a hegy Duna felőli, de északi oldalán mész le, útba ejtheted a Gellért-szobrot is, és az Erzsébet-híd lábához érkezel.
Nézd, ha nem vagy mozgássérült vagy különösebb bajod nincs, akkor nem lesz megterhelő.

Meredek, de még a durvám elhízottak is felmennek, max többször megállnak.
Legjobb a Gellért tér felől, igazából csak a tömeget kell követni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!