Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha egy munkához béreltetek...

Ha egy munkához béreltetek teherautót, akkor a teherautóba az üzemanyagot ki állja?

Figyelt kérdés

A nagymamám új párjának van egy nyaralója, amit felújít(tat).

Bár már más irányba mozgok, de régebben ilyen felújításokkal is foglalkoztam, céggel.

Kialkudtunk egy mindkettőnknek megfelelő árat, úgy,hogy kell egy 7,5 tonnás teherautó, aminek a bérleti díját ő fizeti.

Erre rá is bólintott, de csak utólag került szóba az üzemanyag.

Azt mondta,hogy ő az én autómba nem fizeti ki az üzemanyagot, pedig napi 60 km-t utazok. (bár ez végül is érthető, az én hibám, nem beszéltük meg, elfogadom,hogy én fizetem)

Viszont a teherautóba való üzemanyagot én már az ő költségeihez írtam, mert szerintem az nem az én dolgom, hisz a teherautó feltétele volt annak,hogy én ott dolgozzak, és ha az nincs nem tudjuk felvinni az anyagot.

Az öreg egy üzletember, hiába család így úgy, neki ez üzlet, és pénz, ezért a "szabályok" szerint játszunk.

Semmiképpen sem fogom kifizetni a teherautó által elfogyasztott gázolaj árát, mert a keresetem fele ugrana, hisz annak ellenére,hogy üzlet, én baráti árat mondtam (ez is hiba volt)

De egyébként is úgy gondolom,hogy ez így helyes, ebben várok megerősítést, vagy ellenérvet.Tehát?

(A bérlésre igent mondott, arról pedig nem esett szó,hogy abba is tankolni kell, de nyilvánvaló)

2016. júl. 17. 19:18
 1/1 anonim ***** válasza:

Csomószor béreltem már autót és az ilyesmi úgy működik, hogy az autót kapom meg tisztán, megbízhatóan, leszervizelve arra az időre, amennyire bérlem. Üzemanyagot egy cseppet sem szokás adni.

Szóval úgy működik, hogy kiadod valamennyi kis üzemanyaggal, hogy azért eljusson vele a töltőállomásig és akkor ugyanannyival is kapod vissza.

Szóval sima bérlésnél így van. Ha meg odarendel teherautót, ilyesmi, akkor nyilván olyan bérleti díjat mondj, amibe már bele van kalkulálva előzetesen az üzemanyag. De a lényeg azt, hogy azt a bérlő fizeti. Meg nyilván a kárt is amit okoz benne-rajta. A szervizelést te állod, te neked csak annyi a dolgod, hogy megbízható állapotban add át.

2016. júl. 17. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!