Milyen benzinkutakon árulnak nálunk osztrák, vagy más
nyugati gázolajat? Vagy már mindenütt csak a
százhalombattai eredetű üzemanyagot kapni?
Figyelt kérdés
12 évet dolgoztam Németországban, ott vagy 10%-al kevesebbet fogyasztott az autóm, pedig döngettünk rendesen. Egy magyar honlapon is azt olvasom, hogy direkt csináltak ilyen teszteket, hogy magyar autópályán tartós 130-nál, és német pályán tartós 150-el hosszú távot futottak be egy korszerű Renault-al. Mégis a nagyobb sebességnél német gázolajjal fogyasztott jobban az autó! (5.7/100km ill. 5.2l/100km. Tudja valaki a tutit?
Nekem azt mondták, hogy az OMV-nél és egyesek szerint ott is csak a drágábbik osztrák. A többi ruszki.
2015. dec. 18. 19:21
2/19 anonim válasza:
nincs kulonbseg, nem fogyaszt a nyugati uzemanyaggal kevesebbet az auto.
2015. dec. 18. 19:23
3/19 anonim válasza:
Nekünk ugyan az a tapasztalatunk, mint a kérdezőnek, valahogy mikor a transporterrel kifele megyünk a németekhez magyar gázolajjal akkor 1 lityóval többet eszik a vas. Főleg, hogy visszafele sokszor még több cuccot hozunk mint amennyit vittünk...
2015. dec. 18. 19:26
4/19 anonim válasza:
Mas az uralkodo szelirany, mas a forgalom ritmusa. Teljesen ugyanolyan az uzemanyag.
2015. dec. 18. 19:33
5/19 szántóvető válasza:
ne légy naiv,itthon kevesebbet tankolsz mint amit a számláló mutat.jó kell hogy legyen a gázolaj minősége mert a korszerű dízelek tönkremennének,míg az alacsonyabb oktánszámú benyától csörögne a motor.
2015. dec. 18. 19:39
6/19 anonim válasza:
Nem az oktánszámmal van a baj.Azt szigorúan veszik.Hanem az eteanollal,és annak víztartalmával.Trükkös a magyar,sajnos,a mi rovásunkra.
Én OMV prémiumnál vettem észre külömbséget,és nem csak az árán.
2015. dec. 18. 19:46
7/19 anonim válasza:
Magyar üzemanyag és magyar üzemanyag között is jelentős különbség van, az sem mindegy melyik kúton tankolsz. Egyedül az OMV MaxxMotion dízele jön a schwechati finomítóból, de szerintem az sem az ország egész területére, csak a nyugatira.
2015. dec. 18. 20:32
8/19 anonim válasza:
De nem arról van szó, hogy más az üzemanyag. Az üzemanyag ugyanaz szinte egész Európában, de az adalékoknál hatalmas eltérések vannak. Ráadásul vannak kétségeim affelől is, hogy az 1 liter, az tényleg 1 liter e mindenütt, itt jön ki a fogyasztáskülönbség is, azt hiszed 10 litert tankoltál közben lehet csak 9,5-öt (nem tudomom alátámasztani, csak gyanús a dolog).
A minőséggel pedig a nevesebb kutaknál már nincs gond, nemhogy magyarországi, de román, sőt ukrán üzemanyaggal is elmegy a legkorszerűbb dízel is mindenféle károsodás nélkül, ha nem valami noname kútról veszed.
2015. dec. 18. 20:44
9/19 anonim válasza:
"A minőséggel pedig a nevesebb kutaknál már nincs gond, nemhogy magyarországi, de román, sőt ukrán üzemanyaggal is elmegy a legkorszerűbb dízel is mindenféle károsodás nélkül, ha nem valami noname kútról veszed."
Kivéve a PDTDI. :D
2015. dec. 18. 22:07
10/19 anonim válasza:
Gyere át akkor Erdélybe, és számold hány PDTDI motoros autó szaladgál itt. Legalább minden harmadik autó PDTDI :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!