Jogosítvány megszerzése (B kat. ) után 2 évig bizonyos dolgok nem engedélyezettek, megtudnátok nekem mondani, hogy mik azok?
Olvastam valahol (talán kresz könyvben), hogy ha megvan a jogsi 2 évig valami kezdőnek számít meg van valami féle korlátozottsága, letudnátok írni vagy bemásolni azt a részt?
Illetve ami a leginkább érdekel ebből, hogy segédmotoros kerékpárt azonnal lehet vezetni vele? vagy erre is vonatkozik az a 2 év?
Fontos lenne
előre is köszönöm a válaszokat.
Első nem figyelt az órán!
Külföldön csak 18 éves kor alatt nem szabad vezetni, de aki a jogsi megszerzésekor már betöltötte a 18-at, az akár azonnal mehet külföldre.
A kezdő vezetői engedéllyel B kategória esetében csak pótkocsit (utánfutót, lakókocsit) vontatni nem szabad. Nem vonatkozik a vontatási tilalom az elromlott jármű vontatására.
A megszerzett engedéllyel a benne szereplő kategóriákba tartozó járműveket azonnal szabad vezetni. Ez vonatkozik a B jogsira is, vagyis rögtön mehetsz segédmotoros kerékpárral motorozni! (Mindegy hogy váltós, vagy automata)
Köszönöm a válaszokat!
Főleg a #2.-nak!
#4 vagyok, köszönöm mindenkinek a lepontozást.
#5-nek: a 10. oszlopban szereplő dátum, mint ahogyan az egyébként rá is van írva a jogosítványra, az érvényesség kezdetét jelzi, nem pedig a vizsga időpontját.
"#5-nek: a 10. oszlopban szereplő dátum, mint ahogyan az egyébként rá is van írva a jogosítványra, az érvényesség kezdetét jelzi, nem pedig a vizsga időpontját."
Neked sincs még jogsid!
Csaxólok, hogy nekem a 10. oszlopban 1986-os dátum van. Biztos 30 éves az orvosim! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!