Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Az miért baj, hogyha valaki...

Az miért baj, hogyha valaki mindenhova autóval magy?

Figyelt kérdés

Gyakran megkapom, hogy "nem igaz, hogy nem tudsz autó nélkül létezni"

"Ha lehetne a WC-re is autóval mennél."

Sokan nem értik meg, hogy számomra létszükség.

Városban lakom, de itt totál autókra lett építve az utca, még járda sincs.

Buszmegálló sincs a közelben.

A másik, vidéken nőttem fel, diákkoromban annyit buszoztam, hogy egy életre megutáltam.

Így, csak autóval mindenhova.

2016. jún. 16. 15:12
1 2
 11/14 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

Nincs ezzel baj én is vidéki vagyok kocsival járok melóba, meg ha komolyabb távra kell menni 1-2+ km akkor egyértelműen autóba ülök.

Utálom a tömegközlekedést, szerintem amíg megteheted addig nincs ezzel semmi gond.

2016. jún. 17. 17:01
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

"meg ha komolyabb távra kell menni 1-2+ km"

Az komolyabb táv? Be se melegszik a kocsi, többet ártasz vele ilyen rövid távon, mintha 100 km-t pályáznál.

A kérdésre: Nehéz ügy. Ha a garázsban áll a kocsi, a havi 3-4ezer Ft-ot ugyanúgy elviszi, mintha használnád. (Biztosítás, súlyadó, hasonló költségek.) Innen nézve tehát az a célszerű, ha minél többet használja az ember. A környezetkímélés és az egészséged érdekében viszont sokkal jobb, ha csak igazán indokolt esetben veszed elő. Hogy neked melyik fontosabb, azt te döntöd el, mások vélemény meg ne érdekeljen.

2016. jún. 17. 17:25
 13/14 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

Miquel:

Nem ez az átlagos használat nálam, ezt csak szemléltetésképpen írtam, nyilván ha kell 3km-re a boltba is elugrok vele, nem okoz lelkiismeret furdalást, hogy most bemelegedett e vagy sem, de általában nálam a napi 100+km játszik. Évente meg bőven beletekerek kb 30 ezret, ami jó is meg nem is. :\

2016. jún. 17. 17:41
 14/14 Alex Fly ***** válasza:
86%
Alapvetően nem lenne semmi gond. De a helyzet az, hogy az autóhasználatnak sokféle hatása van; pozitív és negatív egyaránt. És amíg az autó használója élvezi az autózás -vélt vagy valós- előnyeit, addig a hátrányokat az egész társadalomnak kell viselnie. Még önmagában ez sem lenne olyan túl nagy baj, de a jelenlegi túlzott mértékű gépjárműhasználatnálmár többszörösen meghaladja az elfogadható -és hosszabb távon fenntartható- mértéket.
2016. jún. 29. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!