Az miért baj, hogyha valaki mindenhova autóval magy?
Gyakran megkapom, hogy "nem igaz, hogy nem tudsz autó nélkül létezni"
"Ha lehetne a WC-re is autóval mennél."
Sokan nem értik meg, hogy számomra létszükség.
Városban lakom, de itt totál autókra lett építve az utca, még járda sincs.
Buszmegálló sincs a közelben.
A másik, vidéken nőttem fel, diákkoromban annyit buszoztam, hogy egy életre megutáltam.
Így, csak autóval mindenhova.

Nincs ezzel baj én is vidéki vagyok kocsival járok melóba, meg ha komolyabb távra kell menni 1-2+ km akkor egyértelműen autóba ülök.
Utálom a tömegközlekedést, szerintem amíg megteheted addig nincs ezzel semmi gond.

"meg ha komolyabb távra kell menni 1-2+ km"
Az komolyabb táv? Be se melegszik a kocsi, többet ártasz vele ilyen rövid távon, mintha 100 km-t pályáznál.
A kérdésre: Nehéz ügy. Ha a garázsban áll a kocsi, a havi 3-4ezer Ft-ot ugyanúgy elviszi, mintha használnád. (Biztosítás, súlyadó, hasonló költségek.) Innen nézve tehát az a célszerű, ha minél többet használja az ember. A környezetkímélés és az egészséged érdekében viszont sokkal jobb, ha csak igazán indokolt esetben veszed elő. Hogy neked melyik fontosabb, azt te döntöd el, mások vélemény meg ne érdekeljen.

Miquel:
Nem ez az átlagos használat nálam, ezt csak szemléltetésképpen írtam, nyilván ha kell 3km-re a boltba is elugrok vele, nem okoz lelkiismeret furdalást, hogy most bemelegedett e vagy sem, de általában nálam a napi 100+km játszik. Évente meg bőven beletekerek kb 30 ezret, ami jó is meg nem is. :\

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!