A benzinpénz és a 9ft/km után mennyi pénzt fizet a munkáltató az állam felé, ha saját autómmal járok munkába?
Az adóalapból leírhatják, járulékot nem kell fizetniük. A munkáltatónál költség, nálam pedig még az adóbevallásban se kell szerepelnie, mert kiküldetési rendelvénnyel megyünk saját autóval. Így járok már 22 éve...
Persze a munkába járást magáncélú útnak kell elszámolni, és csak a 9 ft/km adható.
"munkába járást magáncélú útnak kell elszámolni, és csak a 9 ft/km adható" Ezt nem értem a benzinpénz a lényeg.
Nálam 9ft + benzinpénzt ígértek. (Kiküldetési rendelvényről nem volt szó)
Te viszont csak a 9 Ft-t kérdezted. Arra válaszoltak.
Munkába járásra benzinpénz nem jár.
Csak a saját gépjármű használatára a munkával összefüggésben (anyagbeszerzés, kiszállítás, stb)
"Te viszont csak a 9 Ft-t kérdezted"
Nem. Én benzin+ 9 ft-ot kérdeztem. De lényegtelen. Tehát a munkáltató vagy kiküldetésit tölt (amit aztán leírhat adóalapból) vagy pedig rosszul jár?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!