A MÁV vonalain üzemszerűen hol és mikor alkalmaztak utoljára gőzmozdonyt? És milyen típusút?
Figyelt kérdés
Emlékezetem szerint a 108-as, azaz a Debrecen-Füzesabony vonalon, mégpedig 424-es "Bivaly"-t (tudomásom szerint ez 1980-ban volt), bár ebben nem vagyok biztos, ezért is írtam ki a kérdést.2010. ápr. 10. 05:27
1/8 anonim válasza:
Nosztalgiavonatot még tavaly is láttam 424-el vontatva.
2/8 anonim válasza:
Én a hetvenes évek közepére emlékezem, hogy utoljára Békés-Murony között közlekedő vonat gőzmozdony volt.
3/8 anonim válasza:
A nosztalgiavonat nem üzemszerű, hanem egyszeri :)
Egyébként fogalmam sincs, de én is kíváncsi lennék!
4/8 anonim válasza:
1984-ben vonták ki a forgalomból, a neten találtam.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek!
Bár legyen szabad megjegyeznem, hogy nosztalgiavonatot vontatva én is nemrég láttam gőzöst, mégpedig egy 324-es "Kappan"-t. De ez már régen nem üzemszerű.
2010. ápr. 11. 06:31
6/8 anonim válasza:
1987-ig még tolatásra használták őket, meg a pályavasútnál.
7/8 A kérdező kommentje:
1987-ben? De vajon hol lehetett? Ez is érdekelne. És milyen típus? 326-os, 377-es, esetleg 341-es?
2010. júl. 11. 13:42
8/8 anonim válasza:
424-est és 375-öst, mert ezek a legkorszerűbb mozdonyok, ezek üzemeltek legtovább mivel ezekből volt legtöbb, tehár könnyű karbantartani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!