Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Minden esetben megbírságolnak...

Minden esetben megbírságolnak piros lámpánál való áthajtáskor?

Figyelt kérdés

A mai nap folyamán véletlen áthajtottam ezen a piros lámpán éjszaka. [link]

Rossz látási viszonyok voltak. Nagyon lassan haladtam mivel arra figyeltem, hogy mégis melyik sávban haladok, vagy haladjak tovább, mivel annyira szakadt az eső, hogy teljesen elmosódtak a sávvonalak. A képen látható, hogy egy ilyen kamera volt felszerelve az oszlopra. Ez a kamera automatikusan fotóz ha szabályszegés történik? Illetve kritikus látási körülmények között is fotóz, és küldi a bírságot?

2016. máj. 13. 00:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

ma 07:04

Nos ahol annyira szakad az eső, ott valszeg a látótávolság nem éppen ideális a közlekedéshez...

Ugye ez az emlegetett szabályól is logikusan jön, de akkor elhetett volna máshogy fogalmaznom és ugyanott vagyunk.

2016. máj. 13. 09:35
 12/16 anonim ***** válasza:
73%

Egyszer nekem is sikerült belefutnom egy ilyenbe, azt hittem még elérem a sárgát, nem sikerült, és átrongyoltam pont amikor pirosra váltott. Több mint egy éve volt, azóta nem jött semmi. Te sem fogsz kapni.

Mentegetőznöd felesleges, mert itt a tökéletes mintapolgárok, a beleköthetetlen szuperhumanoidok, kiknek még a fingja is eu konform uralják a helyet.

"gondoljá bele, mi lett volna ha"- nem lett semmi. ennyivel vége a történetnek. ha lett volna utána lehet majd ujjal mutogatni, meg kővel dobálózni.

-és most várunk és nézzük a %-ot, mintha olyan meglepő lenne, hogy aki magára ismer, és nem tetszik neki, lenyomja.-

2016. máj. 13. 10:57
 13/16 anonim ***** válasza:
62%

"Mentegetőznöd felesleges, mert itt a tökéletes mintapolgárok, a beleköthetetlen szuperhumanoidok, kiknek még a fingja is eu konform uralják a helyet."

Hiába játszod a sértődött szentet, marha nagy különbség van az "azt hittem átférek" és a "lassan mentem de nem vettem észre a lámpát" között. A te eseted is elítélendő, de jóval kisebb a baleset veszélye, hisz valószínűleg a keresztirányú forgalom még nem kapott zöldet. A kérdező viszont nem látta a lámpát, tehát lehet, hoyg az már 20 másodperce piros volt. Nem mindegy.

""gondoljá bele, mi lett volna ha"- nem lett semmi. ennyivel vége a történetnek. ha lett volna utána lehet majd ujjal mutogatni, meg kővel dobálózni."

Akkor már kicsit késő lenne. ebből fog tanulni, remélhetőleg.

"-és most várunk és nézzük a %-ot, mintha olyan meglepő lenne, hogy aki magára ismer, és nem tetszik neki, lenyomja.-"

Ez a sértődött, ugyanakkor lekezelő és sértő hangnem önmagában megérne egy piros pacsit.

2016. máj. 13. 11:02
 14/16 anonim ***** válasza:

Haha, sotetben, esoben a piros lampa a teljes latoteredet betolti. Az uton is tukrozodik, eleg ha nyitvatartod a szemed es kilatsz kicsit is a kocsibol.

Ha igy nem latod a lampat, akkor napsutesben amikor alig latszik, nem is merek belegondolni...

2016. máj. 13. 11:37
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a pozitív illetve a negatív válaszokat! Mivel mint írtam, éjszaka történt az eset, nem volt semmi forgalom, gyakorlatilag autó sem volt az úton, sem gyalogos. Többek közt ennek is volt köszönhető a figyelmetlenségem, és ezért is hajtottam át a piroson, mivel semmi kereszt forgalom nem volt, de még közeledni sem közeledett egy autó sem.

De persze ez nem magyarázat. Hibáztam, és tanultam az esetből nem is keveset.

Mivel én mai napig motorozok is amellett, hogy vezetek, sosem követtem még el ilyen, vagy ehhez hasonló súlyos, ám de amatőr hibát. Pedig motorral már több ezer kilométert tudhatok magam mögött.

Emberek vagyunk, mindannyian hibázunk. Hol kicsiket, hol nagyokat. Az biztos, hogy a jövőben háromszor jobban figyelek oda, főleg ha ilyen zord idő közepette vezetek. :)

2016. máj. 13. 16:41
 16/16 anonim ***** válasza:
75%

Kérlek, mire lennék sértődött, úgy teljesen őszintén?

Szimplán ezt a mentalitást látom itt mindenféle ilyen kérdésnél. Legkisebb hibánál is már ítélkeznek az ember felett, "nem kellene vezetned/remélem elveszik a jogsid/remélem megbüntetnek". A legkisebb szimpátia jele is hiányzik.

És ezt olyan magabiztossággal, mintha ők soha semmit nem követtek volna el, vagy nem fognak. Egyszerűen valahogyan kizárják azt a tényt a tudatból, hogy a járművet ember vezeti, és mint olyan, hibázhat.

Egy szóval nem mondtam, hogy helyes dolog, tessék csak átrongyolni a piroson, de majd legközelebb jobban odafigyel, nem kell itt álszenteskedni saját magunkkal.

2016. máj. 18. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!