Hogyan zajlik egy elsősegély vizsga? Felkészülni miből érdemes?
Figyelt kérdés
Most szeretnék majd elsősegély vizsgára jelentkezni, hogy a forgalmi vizsga után ne kelljen vele foglalkoznom. Volt egy-másfélórás előadás még az oktatás végén, ott kaptunk egy elég tömör jegyzetet, ami főleg szituációkról szól. Hogyan tudnék a legjobban felkészülni rá? Lélegeztetés meg stabil oldalfektetés kell az biztos, de valami mélyre hatóbb infó kellene. Előre is köszönöm a segítséget! Ha esetleg valaki leírná, hogyan zajlik egy ilyen tortúra akkor nagyon hálás lennék!2016. máj. 8. 14:50
1/5 anonim válasza:
Én csak szimplán odafigyeltem a mentőtisztre aki oktatott, illetve elolvastam egyszer az elsősegély könyvet. Simán meglett elsőre. Igazán a stabil oldalfektetés meg a 30 meglkaskompresszió a fontos. Ha azt jól megcsináltad sok esetben elég ha csak motyogsz valami nem orbitálisan nagy baromságot a vizsgáztatónak. Minimális felkészüléssel is nagyon könnyen meglehet csinálni a vizsgát, ne parázz. Egyébként úgy zajlik a vizsga hogy párosával behívnak titeket, egymáson megcsináljátok a gyakorlati részét, aztán pedig odahívnak az asztalhoz és húzatnak veletek egy lapot amin van két feladat/kérdés. Azokról kell mondani pár szót. Az egyik mindig valami közlekedési baleset, és akkor hogy te hogy járnál el, a másik meg pl: sorold fel az égési sérüléseket. Kb. 5-10 perc a viszga. Sikeres szereplés után pedig már meg is kapod a vizsgát igazoló kartont. Easy! Elsőre menni fog. Drukkolok.
2/5 anonim válasza:
ÉS imádkozz hogy valami jo csja elgyena társad :D :D
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! Elsősegély könyvet beszereztem már. Remélem akkor menni fog.
Fektetésnél, azért lehet elkalandoznék. :D
2016. máj. 8. 21:35
4/5 anonim válasza:
Tök mindegy, hogy hogyan készülsz rá, pofára osztályoznak.... Ha meg mégis jól csináltál valamit, akkor meg belekötnek, hogy rossz pózba kezdted el a gyakorlatot...
5/5 A kérdező kommentje:
Készültem rá pár délutánt, de tényleg komolyan vettem és a vizsgabiztos közül az egyik nagyon kötekedett. Abszolút pofára megy szerintem is. Lényeg, hogy megvan és azért képbe van az ember, mikor mi az eljárás... Azt, nem mondom, hogy nem kell készülni, de még így is meg tudnak csesztetni...
2016. jún. 13. 15:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!