Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Le lehet valahol kérdezni,...

Le lehet valahol kérdezni, egy kerékpár vázszámát, hogy lopott e?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy használt kerékpárt, viszont ismerősöm már járt úgy, hogy lopottat vett véletlenül így a rendőrök elvették tőle a bicót, a pénzét pedig nem térítették vissza. Van valahol lehetőségem lekérdezni, hogy amit meg szeretnék venni kerékpárt, az lopott e vázszám alapján?

2016. ápr. 28. 13:35
 1/4 b4r4thg ***** válasza:
44%
Szerintem nincs ilyen központi oldal, ahova hivatalosan fel kell vinni, így kb esélytelen.
2016. ápr. 28. 18:28
 2/4 anonim ***** válasza:
Nincs iylen semmi, max rendőrségen emgkérded nem körözik.
2016. ápr. 28. 20:35
 3/4 Alex Fly ***** válasza:
44%

A weben van 1-2 oldal. Sajnos teljeskörű országos adatbázis nincs. Ahol érdemes rákeresni pl. a bikesafe.hun bringareg.hun nagyobb kerékpáros fórumok megfelelő topicjai...

De ezekbe a lopott kerékpároknak csak egy része kerül be, így az ilyen eseteket nem lehet kiszűrni.

Érdemes hivatalosan, szerződéssel vásárolni, ui. a magyar törvények szerint a jóhiszemű vásárló tulajdonjogot szerez, így ha ezt igazolod, a trndőr nem viheti el...

2016. ápr. 29. 22:16
 4/4 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)

Utolsónak: Igen én is azt hittem, de sógoromék is adás-vételivel, mindennel hivatalosan vették meg, de kiderült, hogy lopott volt és simán elvették tőlük a rendőrök bármiféle kártérítés nélkül.

2016. máj. 3. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!