Szabad-e parkolni vagy sem? (Váci kórház)
A mozgássérült kártya csak a mozgássérült emberrel együtt ad jogot arra hogy olyan parkolóban parkoljon le az autó. Na de ha kiszállt utána nem kell rögtön odébb állni úgy tudom csak ki kell tenni az ablakba a kártyáját. Az lehet, hogy a korház szabályai szerint csak addig lehet ott állni amíg kiszáll a mozgásossérült.
2016. ápr. 22. 01:13
2/14 A kérdező kommentje:
Kitettük az ablakba minden nap,az első biztonsági őr is ezt kérte,viszont egy szóval sem mondta a 4 nap alatt senki,hogy nem lehet ott parkolni végig...Ezért érdekes az utolsó napi "incidens"
Ilyen esetben kinn kéne lennie egy jól látható táblának, hogy szíveskedjenek csak addig használni a parkolót míg kiszáll az autóból... bár ez megint csak olyan esetre vonatkozhatna, ha úgy hozzák a kártya tulajdonosát, ha saját maga vezet, akkor mgis, hogy rakja odább az autót. Szóval nincs benne semmi logika, a biztonsági őr vagy csak nem tudott semmit vagy simán bunkóskodott.
2016. ápr. 22. 02:06
4/14 A kérdező kommentje:
Na igen,én az utóbbira tippeltem (bunkóskodás)mivel vasárnap volt nem igen ült bent egy igazgató sem akitől meg tudtam volna kérdezni,vagy bármilyen ügyintéző...Remélhetőleg egy darabig nem is kell oda mennem,de ha mégis akkor utána járok.Írtam a kórháznak is levelet a kérdésemmel,de gondolom majd akkor kapok rá választ ha piros hó esik.
Most ha jól értem az a bajod, hogy te napi szinten használtad a mozgáskorlátozott parkolót, akár hosszabb időre is. Ez feltűnt a túlbuzgó szerveknek és megkértek rá, hogy ha már rendszeresen oda jársz és nyilván nem a te nevedre szól a kártya (kérdés, hogy akire szól is veled volt-e), és van már helyismereted, legyél szíves tekintettel lenni másokra és ha kiraktad a rokkant személyt parkolj le máshol, hogy a parkoló mindenkinek mindig elérhető legyen. Ez valahol logikus, feltételezhetik ,hogy rendszeres kezelésre hordasz valakit, ezért van már helyismereted, stb stb. Míg egy újonnan érkezőnek nincs. Legalábbis én ezt tudom elképzelni. Ha így volt, akkor nem sok értelmét látom a felháborodásodnak, együttműködési készség kérdése lenne csak.
2016. ápr. 22. 07:53
A parkolókártya a mozgásában korlátozott személyre szól. Te magad, vagy a veled együtt utazók között volt az a mozgáskorlátozott, akinek van kártyája?
Időlimites korlátozás nem lehet, mert nincs mód szelektálásra, hogy a jogosult maga vezet, vagy csak utas.
Ezen felül: Amikor majd az utas beszállna, akkor nem biztos, hogy lesz szabad hely.
És még valami: az nem várakozás, ha csak addig áll a kocsi, amíg az utas kiszáll.
2016. ápr. 22. 11:45
A 6-os hogyan lehet nulla százalék 100% helyett?
2016. ápr. 22. 12:10
8/14 A kérdező kommentje:
Nos,igen enyém a kártya.Nem 1db rokkant parkoló van ott hanem 4db,tehát ha beállok az egyikbe attól még a többiek nyugodtan beállhatnak a másik 3szabad parkolóba.Egyébiránt így hogy jogosan parkolok ilyen parkolókba,sem teszem meg minden alkalommal,mert tudom hogy vannak nálam még rászorultabbak,tehát ha aránylag közel van sima parkoló akkor van h azt választom és nem használom a kártyám.(Mert ugye még mozgáskorlátozott létemre IS figyelek a többi rokkantra.)Viszont ebben az esetben a sima parkoló elég messze volt ahhoz hogy használatba vegyem azt ami végeredményben megilletne minden alkalommal.
5. ás 6. lepontozását még mindig nem értem, de a biztonsági őr eljárását sem. Jogosan várakoztál a kijelölt helyen.
2016. ápr. 22. 17:09
10/14 A kérdező kommentje:
Az 5-ös "választ" azért nem felfelé pontoztam,mert ahelyett hogy rákérdezett volna a kártya tulajdonosára,inkább elkezdett megmondó embert játszani.
A 7-es pedig nem válasz a kérdésemre.
Egyébként az első napi biztiőr kérdezte meg egyedül hogy kié a kártya,és miért akarunk oda állni.Mondtam h az enyém,és beengedett.Az utolsó vasárnapiak csak annyit kérdeztek hogy van-e kártya,és kitettük-e a jól látható helyre,de ezt a kérdést is az után tette fel h megkért h álljunk le onnan,megkérdeztem hogy mégis miért,eztán mondta h nem lehet ott parkolni csak rokkant kártyával.Na mind 1.Nem akarom tovább ragozni,csak elég bosszantó dolog volt ez.
Kapcsolódó kérdések: