Mikor jön meg a VÉDA csekk? Át lehet vállalni?
Pénteken átmentem a sárgán, de nem tudom, hogy a vonalnál piros volt e már mert szemebe sütött a nap :(
Na de az a bibi, hogy anyué a autó, én elmúltam 18 éves. Ügye át lehet vállalni a bírságot ilyen esetbe?
Ha büntetés lesz, mivel nem állítottak meg a helyszínen, az üzembentartó részére küldik a közigazgatási bírságot. Piros lámpán való áthajtásért, ennek összege 50 000 Ft. (410/2007. (XII. 29.) Korm. rendelet 3. melléklet 1. sorszám.)
Mivel nem állapították meg a vezető személyét, „büntetőpontot” senki sem kap.
Hogy a pénzt egymás között hogyan rendezitek el, az a ti dolgotok.
Az üzembentartó kimentheti magát, ha hivatalos irattal bizonyítja, hogy a jármű a szabálysértés előtt jogellenesen kikerült a birtokából, vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt adatok alapján másnak adta használatba azt.
Nálatok, nem tudom van-e ennek értelme, ha van is ilyen irat. Egyrészt, a fellebbezés illetékköteles, másrészt akkor te kapsz 8 büntetőpontot (18-nál bevonják a vezetői engedélyt).
Jogszabály, ilyen esetben, 70 napot ad arra, hogy postázzák a bírságot. A gyakorlatban 3-4 héten belül meg szokott érkezni, ha jön.
Lehet, hogy ez most gyorsul, mert komoly technológiai fejlesztést végeztek a bírságolási, postázási területen is.
Sárga - 50 ezer
Piros - 100 ezer
Ez így megy. Persze a videón fog látszani, hogy még meg tudtál volna állni, vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!